ITALIJA Cijelo selo pomaže gradonačelniku da smršavi

Luciano Fregonese
instagram

Luciano Fregonese ima 47 godina i već je dugo u službi općine Valdobbiadene u Italiji. Godine 2014. prvi je put izabran za gradonačelnika. U to vrijeme nije bio samo deset godina mlađi, već i puno vitkiji, priznaje talijanskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanemario sam sebe i udebljao se", rekao je Fregonese za regionalne novine "Il Gazzettino". Sada želi smršavjeti, a građani ga neće ostaviti samog.

Naravno, debljanje nije došlo preko noći. Ured gradonačelnika uključuje neke birokratske obaveze koje se obavljaju tijekom sjedenja, a uz to uvijek postoje i službeni događaji. Na njima nije zajamčen samo catering koji najviše odgovara figuri, a i često se piju probrane kapljice.

Ali nikada nije pretjerao, uvjeravao je u intervjuu za talijanski Vanity Fair. "Vino sigurno nije uzrok mog debljanja, plus Prosecco Superiore Doc nema toliko kalorija, tako da nisam promijenio svoje navike u tom pogledu.

"Ideja za šetnje došla je od prijatelja i članova obitelji. Premijera je već bila uspješna, rekao je Luciano Fregonese za Vanity Fair, a u to je vrijeme sudjelovalo samo 50-ak odraslih i djece.

U međuvremenu ponekad ima i više od 200 sudionika. Gradonačelnik je odavno organizirane marševe učinio fiksnim datumom - četvrtak, uvijek s malo izmijenjenom rutom, o čemu zainteresirane obavještava putem Facebooka.

Kako bi privukao sudionike, političar je svoje šetnje u početku oglašavao kao konzultacije građana. Udaljenost od šest kilometara uglavnom prošeću za sat i pol ako hodaju umjerenim tempom - to je dovoljno vremena da gradonačelniku postave pitanja i dobiju odgovore. Ali zapravo, najviše 10 posto šetača pojavljuje se s namjerom da to učine. Ostali ga prate zbog društva, rekao je Luciano Fregonese za Vanity Fair. Mnogi vode svog psa sa sobom i vjerojatno im je prilično ugodno šetati u grupi bez pritiska za nastup.