DIKTATURA U PRAKSI Zbog eskalacije sukoba objavili da im se pridružilo preko milijun mladih spremnih za sveti rat

Sjeverna Koreja

Sjevernokorejski državni mediji u srijedu su objavili kako se tijekom ovog tjedna oko 1,4 milijuna mladih, uključujući studente i dužnosnike lige mladih, pridružilo ili vratilo u vojsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi su odlučni da se bore u "svetom ratu uništavanja neprijatelja", navodi se u izvješću KCNA.

Tvrdnja Sjeverne Koreje da se preko milijun mladih prijavilo za služenje vojske u samo dva dana dolazi u vrijeme visokih napetosti na Korejskom poluotoku.

Prošle godine sjevernokorejski mediji objavili su sličnu tvrdnju o masovnim dobrovoljnim prijavama građana u vojsku kako bi se borili protiv Sjedinjenih Država.

Sadržaj se učitava...

Sjeverna Koreja je u utorak na svojoj strani raznijela dijelove cesta i željezničkih linija koji povezuju dvije Koreje preko snažno utvrđene granice.

Pjongjang je također optužio Seul da je poslao bespilotne letjelice nad sjevernokorejsku prijestolnicu, a dvije su se Koreje sukobile oko balona sa smećem koji su od svibnja dolijetali iz Sjeverne Koreje. Pjongjang je rekao da su lansiranja tih balona odgovor na balone koje su s juga slali proturežimski aktivisti.

"Ako izbije rat, ROK (Južna Koreja) će biti obrisan s karte. Kako želi rat, spremni smo okončati njegovo postojanje", kaže se u izvješću KCNA.