SNIMKA KOJA JE OBIŠLA SVIJET Pronađena tijela djevojaka, još se traga za mladićem

Mladi Italija Udine
ezs.ro

Vatrogasci su izvukli beživotna tijela dviju djevojaka iz rijeke Natisone u pokrajini Udine u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po svoj prilici riječ je o Patrizii i Bianci koje je prekjučer s prijateljem Cristianom odnijela poplava rijeke. Dva su tijela bila približno 700 i 1000 metara od točke posljednjeg viđenja. Nastavlja se potraga za muškarcem, Cristianom, koji je prošlog petka poslijepodne nestao u rijeci Natisone.

Od jutros se protok Natisona vratio gotovo u normalu, u prosjeku za ovo razdoblje u godini, što je okolnost koja ide u prilog istraživanju, piše La Stampa.

Tijekom posljednja 24 sata ronioci, riječni spašavatelji iz svih zapovjedništava u regiji, topografi, speleo timovi i helikopter iz letačkog odjela Venecije pratili su trag 20-godišnje Patrizie Cormos, studentice Akademije likovnih umjetnosti u Udinama, 23-godišnje Biance Doros, koja je stigla prije nekoliko dana iz Rumunjske u posjet roditeljima, te 25-godišnjeg Cristiana Casiana Molnara, porijeklom iz Rumunjske. Njih troje putovali su BMW-om, parkiranom nekoliko metara od korita rijeke Natisone.

U videu koji je obišao svijet mogu se vidjeti tri osobe koje je blokirala nabujala rijeka Natisone: prvo su se zagrlili pokušavajući se oduprijeti struji, a zatim se bezuspješno pokušavaju zakvačiti za užad koju bacaju vatrogasci, no voda ih povlači i oni nestaju.

Tužiteljstvo u Udinama otvorilo je predmet s informacijama, bez osumnjičenih i hipoteza kaznenog djela o nestanku tri osobe koje je odnijela struja. U međuvremenu se doznaje kako je mobitel pronađen jučer u jednoj torbici, isti onaj s kojeg je upućen poziv na 112 kojim su mladi tražili pomoć nakon što su ostali zaglavljeni na koritu dok je vodostaj naglo rastao.

Što se dogodilo?

Rodbina je jučer stigla na mjesto događaja i od tada nijemo promatra neprekidne kontrole vatrogasaca i tehničara Civilne zaštite.

Vodotok ima brojne klance u koje se čovjek može zapetljati. Mala vojska spašavatelja nada se, međutim, da će rijeka Natisone potvrditi svoju narav: kao što iznenada nabubri, jednako se brzo i ispuše. Dvije djevojke i mladić neoprezno su se odvažili u njezino korito kako bi napravili nekoliko fotografija za uspomenu.

Imali su nekoliko razloga za slavlje. Patrizia je upravo položila ispit, upisala drugu godinu Akademije likovnih umjetnosti. Drugo je obiteljsko okupljanje za Biancu, koja je bila u Italiji samo tri dana kako bi posjetila svoje roditelje, koje nije vidjela dugo vremena; a treći je ponovni susret s dečkom Cristianom, koji je nakon usputnog zaustavljanja u Austriji s bratom požurio Italiju kako bi bio s njom, piše La Stampa.

Htjeli su samo fotografiju za uspomenu, a za nekoliko minuta bujica, uzvodno nabujala zbog iznimnih oborina, počela je rasti. Slijedili su stazu koja vodi do središta riječnog korita. S tog položaja vidjeli su svoj put natrag do obale blokiran prvim dijelom vode. U tom trenutku postojala je njihova posljednja prilika za spas.

''Bili su suhi'', prisjeća se vozač gradskog školskog autobusa koji je prošao na mostu iznad, ali već u panici. Bilo je jasno da ne znaju što bi napravili. Od obale ih je dijelio tek vodeni pojas od nekoliko metara, dno najviše do visine trupa. Povukli su se u središte riječnog korita gdje su čekali pomoć, u tužnom poznatom zagrljaju.