VIDEO  Poznato turističko odredište pod vodom, poplavljena je bila i zračna luka

Palma de Mallorca
Twitter

Jučer popodne jaka kiša poplavila je dijelove popularnog španjolskog turističkog odredišta Palme de Mallorce, a u velikim problemima bio je i tamošnji aerodrom zbog čega je neko vrijeme bio zatvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplavljene su bile čak i piste. Društvenim mrežama kruže snimke poplave na kojima su neki djelatnici čak i zaronili kako bi pokazali koliko je voda bila duboka.

Sadržaj se učitava...

Meterološka stanica u zračnoj luci zabilježila je padaline od gotovo 5 cm na sat, koje su dosegnule vrhunac od 9 cm u manje od sat vremena, prenosi Index.

Svjedoci su ispričali kako je sve bilo kaotično te da su putnici trčali u zaklon od kiše koja je pljuštala kroz krov aerodromske zgrade, izvještava Majorca Daily Bulletin.

Aena, operater zračne luke Palma de Mallorca, potvrdila je da je bilo poplava na nekim ulazima u objekt i u zgradi terminala.

U priopćenju je navedeno: "Zračna luka Palma de Mallorca privremeno je paralizirana zbog udara jake oluje, zbog nemogućnosti sigurnog rada."

Sadržaj se učitava...

Zračna luka - treća po veličini u Španjolskoj - aktivirala je plan za hitne slučajeve i letovi za Majorcu privremeno su preusmjereni na alternativne zračne luke, rekao je ministar prometa Oscar Puente.

Nakon nekog vremena, kada je kiša prestala, zračna luka nastavila je s radom.

"Prva polijetanja i slijetanja već su počela, a očekuje se da će preusmjereni letovi tijekom poslijepodneva sletjeti u zračnu luku", dodali su iz Aene.