POTREBNI I U MOSTARU Naknada do 400 KM za rad operatera na lokalnim izborima

izbori mostar
Ilustracija

Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je ponovni javni oglas za izbor glavnih operatera i operatera za provedbu 'Pilot projekata - za Lokalne izbore 2024. godine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za operatera ne može biti imenovana osoba:

- koja se ne može kandidirati u smislu odredbi članova 1.6, 1.7 i 1.7a Izbornog zakona;
- koja je član najvišeg izvršno-političkog organa političke stranke ili koalicije (predsjednik, potpredsjednik, glavni tajnik ili član izvršnog odbora ili glavnog odbora);
- koja je nositelj izabranog mandata ili je član izvršnog organa vlasti, osim u slučajevima predviđenim članom 2.12 stav (4) Izbornog zakona:
- koja je kandidat za izbore za bilo koju razinu vlasti; i
- kojoj je izrečena kazna za radnju koja predstavlja težu povredu izbornih zakona ili propisa za koju je osobno odgovorna, u posljednje četiri godine, računajući od dana pravomoćnosti odluke.

Dnevnica oko 100 KM

Visina naknade za rad glavnih operatera i operatera iznosit će od 300,00 KM do 400,00 KM a u pitanju je angažman do tri dana, uključujući dan izbora i obveznu obuku.

Središnje izborno povjerenstvo BiH posebno apelira na studente viših i visokih školskih ustanova, učenike završne godine srednjih škola (s navršenih 18 godina i uz posjedovanje osobnog identifikacijskog dokumenta) da se prijave i steknu nova iskustva o upotrebi novih tehnologija u izbornom procesu.

Potrebe ovog oglasa su:

- Zvornik bira 10 operatera,
- Bijeljina bira 2 glavna operatera i 29 operatera,
- Brčko distrikt BiH bira 110 operatera
- Grad Mostar bira 10 operatera.

  •  

Detalji poziva su dostupni ovdje.