ZA VIŠE OD 400.000 KM Parlament BiH opet kupuje službena vozila

limuzina,parlamentarna skupština bih,službena vozila
Žurnal

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine pokrenula je postupak kupovine četiri službena vozila po procijenjenoj vrijednosti od oko 420.000 KM. Kako je navedeno u objavi, postupak javne nabavke nije podijeljen na lotove, "iz tehničkih i ekonomskih razloga". Otvaranje ponuda je planirano za 30. listopad, a isporuku vozila traže u roku od 60 dana, javlja Faktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština BiH je na kraju prošle godine imala na raspolaganju 16 službenih vozila. Ukupni izdaci za ova vozila iznosili su oko 177.500 KM, a najviše je dano za gorivo, te popravke i održavanje i auto-gume.

Revizija je utvrdila da se baš i ne poštuju interna pravila koja se odnose na popunjavanje putnih naloga, pa su evidentirali veće relacije u odnosu na stvarne kao i da se bez adekvatnog obrazloženja prelazilo više od 90 kilometara pod upisanom lokalnom vožnjom.

Parlamentarna skupština je, kako piše u revizorskom izvješću, i prošle godine nabavila tri službena vozila po cijeni od skoro 300.000 KM.

"Realizirana je nabavka vozila čije specifikacije ne odgovaraju traženim karakteristikama u tenderskoj dokumentaciji", utvrdili su tada revizori.