U ČETIRI OPĆINE HDZ BiH NEMA PROTUKANDIDATE Ovo su kandidati za gradonačelnike i načelnike u Hercegovini

Izbori 2022.
hercegovina.info

I dok smo o kandidatima koji će pokušati preuzeti gradonačelničku fotelju u Mostaru još jučer pisali, poznati su kandidati i u ostalim mjestima Hercegovine koji će se na listopadskim izborima boriti za svoje gradonačelničke, odnosno načelničke funkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U brojnima od njih neće biti iznenađenja.

Tako je sigurno kako će načelnik Neuma ostati Dragan Jurković (HDZ BiH) koji na izborima neće imati protukandidata.

Jednaka situacija je i u Ljubuškom gdje će gradonačelnik ostati Vedran Markotić (HDZ BiH) gdje također nema zainteresiranih za gradonačelničku funkciju.

Promjena neće biti ni u Posušju gdje će načelnik Ante Begić (HDZ BiH), kao ni u Ravnom gdje je jedini kandidat Andrija Šimunović (HDZ BiH).

No, zato će protukandidata u Grudama imati dugogodišnji načelnik Ljubo Grizelj (HDZ BiH) kojem će na megdan izaći Tomislav Bandić (HRS).

U Prozor-Rami će svoju funkciju braniti Jozo Ivančević iz novoosnovane Ramske narodne stranke. Njegova bivša stranka HDZ 1990. na izbore izlazi s Lukom Faletarom, dok će Slavko Bilić biti kandidat HDZ BiH za načelničku fotelju.

Gradonačelnik Širokog Brijega više neće biti Miro Kraljević budući da je HDZ BiH za kandidata izabrao Ivu Pavkovića, dok će njegov protukandidat biti Žarko Lasić (HDZ 1990.).

Načelnik Čitluka Marin Radišić (HDZ BiH) ide po svoj treći mandat. On će za protukandidata imati Ivana Odaka (HDZ 1990.).

Smiljan Vidić više neće biti gradonačelnik Čapljine, a kandidatkinja HDZ BiH bit će Iva Raguž.

U utrku s njom za istu funkciju idu Kristijan Falak (HDZ 1990), Pero Previšić (Čapljinska neovisna lista- Čapljina u srcu), Bosiljko Jukić (Pokret Hum), te i Ajman Šoše (SDA).

U Stocu će najdugovječniji načelnik u Hercegovini, Stjepan Bošković, koji je na toj funkciji 20 godina, krenuti po novi mandat. Njega će mu pokušati oduzeti Zoran Turković zajednički kandidat SDP-a i SDA.

U Jablanici će kandidat za načelnika biti aktualni načelnik Damir Šabanović (SDP), a protukandidat će mu biti Emir Muratović (SDA).

U Konjicu će kandidati za gradonačelnika biti, aktualni gradonačelnik Osman Ćatić (SDA), a na megdan će mu Emir Đulić (SDP), te kao neovisni kandidat bivši ministar financija Adnan Faladžić.

U sljedećem tekstu donosimo kandidate za gradonačelničke, odnosno načelničke funkcije u Istočnoj Hercegovini.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.