SASTAO SE I S ANĐELKOM Murphy poručio Čoviću da okonča ovisnost o ruskom plinu

Murphy i Čović
X

Nakon što se najprije danas u Mostaru sastao s liderima hrvatskih oporbenih stranaka, američki veleposlanik u BiH Michael Murphy razgovarao je i s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem priopćeno je na platformi X Veleposlanstva SAD u BiH.

"Sastao sam se danas s HDZ-om BiH i Draganom Čovićem i naglasio podršku SAD-a teritorijalnom integritetu, suverenitetu i višenacionalnom karakteru BiH. Istaknuo sam zabrinutost SAD-a zbog retorike i postupaka dužnosnika iz Republike Srpske koji podrivaju Daytonski sporazum i BiH te istaknuo potrebu za učinkovitim, efikasnim i odgovornim upravljanjem u Federaciji koje će koristiti svim njezinim stanovnicima. Potaknuo sam njega i HDZ BiH da podrže mjere u Federaciji koje stvaraju uvjete za snažan gospodarski rast vođen privatnim sektorom, promiču pomirenje te okončavaju ovisnost BiH o ruskom plinu", priopćeno je.

Podsjetimo, Murphy se danas sastao s Ilijom Cvitanovićem (HDZ 1990), Slavenom Ragužem (HRS), Ivanom Vukadinom (HNP), Ivom Tadićem (HDS) i Perom Previšićem (Čapljinska neovisna stranka).