PERO BARBARIĆ PEPI 'Sastanak u Čitluku je nečasno izrežiran, ja ću podržati Marina Radišića'

Pero Barbarić Pepi
Facebook

Nakon što je jutros stigla vijest kako su radni sastanak održali predstavnici oporbenih stranaka u Čitluku; HDZ 1990., HSP BiH, HKDU Hrast, te nezavisnog kandidata Jure Džide, na kojem je tema bila je provedba lokalnih izbora, s posebnim naglaskom na transparentnost izbornog procesa i poštivanje volje birača, priopćenjem se oglasio čelnik HKDU Hrast Pero Barbarić Pepi koji tvrdi da je na prijevaru doveden na sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Ja zaista ne znam tko stoji iza objave članka (iako mogu pretpostaviti...) i lažnih političkih konstrukcija o tobožnjem okupljanju oporbenih čelnika u jedan blok u općini Čitluk. Ali budući da se u ovom kontekstu spominje i moje ime u svojstvu predsjednika stranke Hrvatski savez HKDU-Hrast, osjećam obvezu i odgovornost prema javnosti ograditi se od ovakvih i sličnih lažnih političkih spinova koji imaju za cilj zbunjivanje i obmanjivanje puka.

Što je istina?

"Istina je da me jučer nazvao Jure Džida da se nas dvojica sami nađemo na doručku u lokalnom restoranu što sam i prihvatio. Kad sam došao u dogovoreno vrijeme na dogovoreno mjesto, na moje iznenađenje, već je za stolom bio Ivan Odak i Tihomir Šarac koji su se potrudili da odmah netko napravi zajedničku fotografiju. Nakon toga, Juri sam rekao da nije u redu da me je zvao na sastanak, bez da mi je rekao da će biti prisutan Ivan Odak i Tihomir Šarac, jer onda sigurno ne bih došao na sastanak. Jure Džida je nekoliko puta uporno tražio od mene da podržim Ivana Odaka za načelnika Općine Čitluk da poraz Ivana Odaka ne bude drastičan na što sam mu ja jasno rekao pred svima da to ne dolazi u obzir iz razloga zato što su i Tihomir Šarac i Ivan Odak bez ikakva povoda narušili naše odnose obilazeći i vrbujući naše članstvo i pričajući neke čudne priče.

Prenio sam im i stav stranke da nećemo nikog javno podržati, da svatko može po savjesti odlučiti za koga će glasovati, ali da ću ja sigurno i oni na koje imam utjecaj podržati Marina Radišića, a usput sam dobacio Ivanu Odaku da (pored ostalog) nije ni on podržao mene 2012.g. kad sam bio daleko ozbiljniji kandidat nego što je on danas, izgubivši u 2,7% od svog tadašnjeg protukandidata.

Na odlasku, kad sam vidio da je sve izrežirano unaprijed nečasnim namjerama, jasno sam im rekao da ne prave konstrukcije jer je to nepošteno i da ću ja to demantirati. Nažalost, upravo se to dogodilo. Što reći nego da je svako zlo glupo i samouništavajuće.

Iako nisam mislio javno nikog podržavati, kao što sam već rekao, sad nakon ove lažne konstrukcije javno i jasno pozivam sve svoje prijatelje i ratne suborce da podrže Marina Radišića za načelnika općine Čitluk, a za Općinsko vijeće listu Hrvatskog saveza HKDU-Hrast. Marin sigurno nije idealan kandidat, možda bi trebao lupnuti ponekad šakom od stol, ali zao i pokvaren sigurno nije.

Ovo je moj osobni stav i ne trebam se nikome pravdati, niti dokazivati, niti tražiti potvrdu i pljesak raznih generala nakon rata. Moje skromno mišljenje je da sam ja ovom narodu, koji je tvrde šije, mnogo puta svojim životom potvrdio tko sam i što sam u posljednjih tridesetak godina javnog djelovanja.

U ratu, kad je bilo najpotrebnije ovome narodu, stvorivši elitnu postrojbu od naših najboljih sinova, koja je od Dubrovnika do Banja Luke sve vodila i dobila bezbrojne bitke, a nakon rata nisam otišao u zasluženu hladovinu i uživanje, nego sam zajedno sa svojim prijateljima (na dobrobit naše zajednice...) s ledine osnovao kršćansku stranku koja je u 34 godine demokratskog sustava (u našoj općini...) pokazala daleko najbolje rezultate i ozbiljnost po pitanju kršćanske autentičnosti, kontinuiteta trajanja, kandidature za načelnika (izgubivši dva puta u par postotaka...) i broja vijećnika u vijeću.

Oni koji me poznaju, znaju da ja nikad (ama baš nikad) nisam tražio ništa za sebe ili svoju obitelj nego sam uvijek od sebe davao najbolje što sam imao ovom narodu i državi koja je toliko puta bila neprijateljska prema meni i mojoj obitelji. Svi oni koji misle da je ovaj stav iz nekog interesa i koji imaju nešto reći protiv mene neka to javno iznesu imenom i prezimenom, bit ću im neizmjerno zahvalan", zaključio je Barbarić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.