HELEZ 'Predloženi direktor SIPA-e je na Sky aplikaciji'; NEŠIĆ 'Nije istina, blokirat ćemo Vijeće ministara'

Zukan Helez
Hercegovina.info

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH nije bilo imenovanja novog direktora SIPA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici kolegija predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i ministar obrane BiH Zukan Helez su se usprotivili ovoj točki dnevnog reda.

Nakon sjednice, Zukan Helez izjavio je da je prema informacijama s kojima raspolažu, osoba koju je predložio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić prisutna na Sky aplikaciji.

"Dobili smo neslužbene podatke od agencije koja se bavi sigurnošću u BiH da je dio kriminalnog miljea. Nisam imao volje niti hrabrosti glasati za takvu osobu, a ta osoba je trećerangirana. Prvo nam trebaju objasniti zašto dvojica ljudi koji su rangirani iznad ove treće osobe nisu predloženi, jer smo dosad uglavnom prakticirali imenovanje osoba koje su prvorangirane. Moramo uvažavati Nezavisni odbor koji je birao i predlagao", rekao je Helez, prenosi Avaz.

Nešić: 'Blokirat ćemo rad Vijeća ministara'

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, koji je predložio Slobodana Radinkovića za direktora SIPA-e, izjavio je da netko pokušava "obezglaviti" SIPA-u.

"Ono što je Helez rekao nije istina. Ne postoje nikakve informacije da je on bio pripadnik bilo kakvog kriminalnog miljea. On je usklađeni prijedlog srpskog naroda", kazao je Nešić.

Na pitanje zašto je predložio trećerangiranu osobu, a ne prvorangiranu, Nešić je odgovorio da je to njegovo diskrecijsko pravo, te da je prije toga pregledao biografije svih kandidata i vidio da je Radinković cijeli radni vijek u službi.

"Ako se ne postigne dogovor, ovo vodi u blokadu Vijeća ministara BiH. Dok se ne riješi pitanje direktora SIPA-e, nećemo imenovati nikoga na razini BiH", zaključio je Nešić nakon sjednice Vijeća ministara BiH.