OBRAT U SLUČAJU MALENE DANKE I drugi osumnjičeni promijenio iskaz

Danka Ilić
nova.rs

Dejan Dragijević, jedan od osumnjičenih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju, na saslušanju danas u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru negirao je ubojstvo, neslužbeno doznaje Nova.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragijević je istaknuo da 26. ožujka, kada je prijavljen njezin nestanak, djevojčicu nije niti vidio. Dragijević je nešto prije 10 sati doveden u tužiteljstvo jer je ranije putem odvjetnika poručio da želi ponovno saslušanje. Prema saznanjima srpskog portala, on je u potpunosti povukao ranije dano priznanje.

Negirao sve što je ranije priznao

Kako piše srpski portal, negirao je sve što je prvobitno ispričao. A to je, podsjetimo, da je djevojčica udarena automobilom, ubijena, a njeno tijelo bačeno na deponiju. Njegovo saslušanje sada se poklopilo s pričom Srđana Jankovića, njegovog kolege i drugog osumnjičenog za nestanak djevojčice, koji je također povukao priznanje koje je ranije dao u policiji.

Nedavno se, ipak, pojavio novi svjedok u slučaju koji je ispričao da je kobnog 26. ožujka vidio automobil Vodovoda u Banjskom polju gdje je djevojčica nestala.

Podsjetimo, djevojčica je, prema verziji policije, izašla na ulicu, gdje su je prvi put udarili djelatnici Komunalnog poduzeća Vodovod službenim automobilom. Stavili su je u automobil i nastavili voziti, a u jednom trenutku se ispostavilo da nije umrla već se onesvijestila i onda ju je navodno ubio jedan od osumnjičenih. Tijelo je bačeno na deponij, a kasnije navodno premješteno na nepoznatu lokaciju. Tako glasi službena policijska verzija priče.

Nisu pronađeni biološki tragovi djevojčice

Međutim, na vozilu kojim je navodno počinjeno kazneno djelo nisu pronađeni biološki tragovi djevojčice, niti u njemu. Nisu pronađeni ni tragovi udarca. Policija nije pronašla biološke tragova djeteta na odjeći osumnjičenih. Nije pronađeno ni tijelo nestale djevojčice, iako je odlagalište, na koje su osumnjičeni navodno bacili tijelo žrtve, izvijestila je policija, temeljito pretraženo.

"To je fijasko istrage. Cijeli slučaj temelji se na iskazima osumnjičenika u policiji, a nije poznato pod kojim okolnostima su im dali, jesu li bili prisutni branitelji, jesu li bili po službenoj dužnosti branitelji ili odabrani branitelji. Policija već duže vrijeme vodi istragu, iako je zakonom odavno predviđeno da tužiteljstvo, a ne policija, provedu istražne radnje. Cijeli slučaj prijavili su visoki policijski dužnosnici, koji su javno iznijeli detalje istrage, što je neprihvatljivo. Cijeli slučaj je tako kontaminiran i ne znam na temelju čega će tužiteljstvo podići optužnicu", rekao je srpski odvjetnik Borivoje Borović za Nova.rs uoči novog iskaza osumnjičenog.

Dankino tijelo do danas nije pronađeno

Dragijević i Janković, radnici Komunalnog poduzeća, uhićeni su 4. travnja, a Dejanov otac i brat, Radoslav i Dalibor Dragijević dva dana kasnije zbog pomaganja u skrivanju tijela djevojčice. Dan kasnije, 7. travnja, Dalibor Dragijević umro je u policijskoj postaji u Boru, kako je otkrio portal Radar, od posljedica premlaćivanja. Trenutno se provodi se istraga o smrti Dalibora Dragijevića.

Tijelo Danke Ilić do danas nije pronađeno.