VIDEO  Nevrijeme stiglo i u BiH, stiže osjetno zahlađenje

Nevrijeme, tuča, led
RTRS

Kao i u susjednim zemljama i u Bosnu i Hercegovinu stigla je promjena vremena.Tako je sjever zemlje u kasnim poslijepodnevnim satima zahvatilo snažno nevrijeme praćeno tučom.

Kako javlja RTRS Kozarska Dubica je ostala i bez električne energije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Olujno nevrijeme praćeno tučom zahvatilo je također i Bosansku Dubicu, te Orašje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kako javlja BHMeteo najveći rizik za nevrijeme je u dijelovima Posavine i Semberije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za večeras i sutra zbog snažnog nevremena, a očekuju se pljuskovi s grmljavinom, tuča i olujni vjetar.

Led, tuča

U utorak temperature niže za 15 stupnjeva

Sutra se u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Jače padaline sa sjeverozapada će tijekom noći na utorak zahvatit veći dio zemlje. Kiša, pljuskovi i grmljavine će se postupno širiti sa sjevera prema jugu i istoku zemlje. Poslijepodne i krajem dana, padaline će postupno i oslabiti, a do večeri i prestati.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera, a na planinama i na jugu na trenutke i pojačan. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stupnjeva. 

Nakon prelaska hladne fronte, od srijede nas očekuje postepen povratak sunčanijeg i toplijeg vremena uz ugodne ljetne temperature.