NETANYAHU IRANU 'Ne napadajte nas, u ratu smo s iranskom osovinom zla'

Benjamin Netanyahu
EPA

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu upozorio je „iransku osovinu zla“ da ne napada njegovu zemlju, dok se očekuje mogući napad Teherana i militantnih skupina koje podržava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Izrael je u ratu na više frontova protiv iranske osovine zla“, rekao je Netanyahu na početku tjedne sjednice vlade, dodajući da je vojska „spremna na sve“.

Očekuje se iranski napad, pitanje je kakav

„Ponavljam našim neprijateljima: odgovorit ćemo i skupo naplatiti svaki čin agresije protiv nas, s koje god strane“, rekao je premijer, prema prijepisu koji je objavio njegov ured.

Napetost raste u regiji nakon ubojstava vojnog zapovjednika Hezbolaha Fuada Šukra u Bejrutu i čelnika Hamasa Ismaila Hanije u Teheranu. Obje skupine imaju snažne veze s Iranom, prenosi Hina.

Zapovjednik iranske Islamske revolucionarne garde upozorio je u subotu da će militantne skupine u savezu s Iranom također sudjelovati u odmazdi protiv Izraela.

Iranski nedržavni saveznici uključuju Hamas u Pojasu Gaze, Hute u Jemenu i skupinu Hezbolah u Libanonu. U Iraku i Siriji također postoje skupine odane Iranu.