NAKON ZAHTJEVA ZA BANKROT Avon BiH oglasio se o pokretanju stečaja i kancerogenim proizvodima

Avon
Bloomberg/Getty Images

Avon BiH oglasio se povodom pokretanja stečaja istaknuvši kako Avon Products, Inc. poduzima korake za rješavanje dugova i zaostalih obveza u sudskom procesu u SAD te da je API, neaktivna američka holding kompanija, podnijela zahtjev za bankrot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju kako tržište u Bosni i Hercegovini, kao i druga međunarodna tržišta Avona nisu pogođena pravnim postupcima koje je pokrenuo API.

"Avon Products, Inc. (API), neoperativna holding kompanija Avona, sa sjedištem u SAD, trenutno u vlasništvu LG Household & Health Care Ltd., objavila je da je pokrenula dobrovoljni stečajni postupak pred američkim stečajnim sudom za distrikt Delaware s ciljem rješavanja svojih dugova i obveza. API nije prodavao proizvode u SAD otkako je prodao svoje poslovanje u Sjevernoj Americi 2016. godine, ali je ostala jedna od holding kompanija koje nisu u SAD", ističu iz Avona.

Avon BiH nastavlja s radom

Napominju kako Avonove kompanije koje posluju na tržištu Bosne i Hercegovine i drugim međunarodnim tržištima, izvan teritorija Sjedinjenih Američkih Država, a čiji je vlasnik brazilska kompanija Natura &Co (B3 – NTCO3), nastavljaju nesmetano s radom i nisu dio stečajnog postupka.

"Svaki proizvod koji nosi Avonovo ime prošao je rigorozne i temeljne sigurnosne provjere te se može koristiti s potpunim povjerenjem. Naši proizvodi sadrže samo talk kozmetičke kvalitete, koji ima najviši stupanj čistoće i kvalitete, a testirani su da ne sadrže azbest. Imamo iste standarde kvalitete i sigurnosti širom svijeta i u potpunosti ispunjavamo sve propise", navodi se u priopćenju.

Tužbe zbog talka

Dodaju kako se tužbe u SAD vezane za talk u Avonovim proizvodima odnose na proizvode koji su prodavani na tom tržištu prije 2016. godine, uglavnom puder za tijelo prodavan prije više od 40 godina. Ti proizvodi imali su drugačiju formulaciju.

"Natura & Co je kupila Avon 2020. godine, sklopivši sporazum o kupovini udjela u akcijama Avona izvan SAD za 125 milijuna dolara u obliku aukcijske kreditne ponude, pod nadzorom suda. Vjerujući u Avon brend, Natura &Co je u zatim uložila oko 43 milijuna dolara za financiranje dugovanja koji će, pod uvjetom sudskog odobrenja, osigurati dovoljnu likvidnost za financiranje obveza API-ja tijekom procesa prodaje", kažu iz Avona.

"Ova akcija i predložena prodaja Avonovih operacija van SAD-a će maksimizirati vrijednost naše imovine i omogućiti nam da svoje obveze riješimo na najbolji mogući način", izjavio je John Dubel, predsjedatelj API-ja.

Kristof Neirynck, izvršni direktor Avona, istaknuo je: "Ostajemo fokusirani na unaprjeđenje naše poslovne strategije na međunarodnoj razini, uključujući modernizaciju našeg modela direktne prodaje i ponovno pokretanje brenda kako bismo ubrzali rast. Otkako sam postao izvršni direktor ove godine, sve više me motiviraju naše snage i mogućnosti, uz podršku naših cijenjenih članova Kluba širom svijeta."

"Svi proizvodi koji nose Avonovo ime prošli su rigorozne i temeljne sigurnosne provjere i mogu se koristiti s potpunim povjerenjem. Naši kupci mogu očekivati iste proizvode koje poznaju i vole, uz stalnu posvećenost kvaliteti, sigurnosti i inovacijama koje nas drže na vrhu svijeta ljepote među brendovima. Naša misija - da stvorimo bolji svijet za žene, koji je bolji svijet za sve - nikada nije bila važnija", priopćio je Avon BiH.