ŽIVOT NAKON POPLAVA Poznato kada se djeca u Jablanici vraćaju u školske klupe

Donja Jablanica, Zlate i Buturović Polje
hercegovina.info

Na sjednici Općinskog stožera civilne zaštite Jablanica, održanoj danas, donesena je naredba kojom se redovno odvijanje nastave u JU Osnovna škola "Suljo Čilić" i JU Srednja škola Jablanica nastavlja u ponedjeljak, 21. listopada, tamo gdje je to moguće, priopćeno je iz Općine Jablanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se dodaje da će za učenike koji su spriječeni prisustvovati nastavi, ista biti organizirana online.

Na sjednici je raspravljano i o trenutnoj situaciji na područjima pogođenim katastrofalnim poplavama i odronima. Kao i na prethodnim sjednicama, bilo je riječi o aktivnostima općinskih službi - Policijske stanice Jablanica, Doma zdravlja Jablanica, Merhameta, Crvenog križa Jablanica, Centra za socijalni rad, te JKP Jablanica d.d. u stečaju.

Kako je istaknuto, sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo angažirani su na sanaciji štete, odnosno čišćenju terena i pružanju pomoći ugroženom stanovništvu.

Brojne cestovne komunikacije na području općine Jablanica i dalje su uvjetno prohodne, a tijekom jučerašnjeg dana "uvjetno" je uspostavljena cestovna komunikacija prema naselju Čehari. Dio Glodnice i dalje je prometno izoliran.

Svi raspoloživi resursi neprestano rade na uspostavi cestovnih komunikacija koje su pretrpjele ogromna oštećenja, navodi se u priopćenju