POSLIJE DVA MJESECA Otac osumnjičenog za Dankino ubojstvo izašao na slobodu

Danka Ilić
Facebook

Radoslav Dragijević (73), otac osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, pušten je danas na slobodu nakon što mu je istekao dvomjesečni pritvor, potvrdio je tužitelj Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru za portal Nova.rs.

Podsjetimo, Dragijevića sumnjiče da je pomogao sinu Dejanu da, nakon ubojstva, premjesti tijelo djevojčice.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. ožujka u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage uhitila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u prtljažnik i odnijeli na deponij.

Tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno.

Uhićen je i brat osumnjičenog, umro nasilnom smrću u pritvoru

Tijekom istrage privedeni su i otac i brat osumnjičenog Dejana – Radoslav i Dalibor Dragijević zbog sumnje da su pomogli osumnjičenom Dejanu da premjesti njezino tijelo. Istraga slučaja u sjeni je nasilne smrti Dalibora Dragijevića, brata osumnjičenog Dejana. Dalibor je umro tijekom policijskog zadržavanja. Podsjetimo, policija ga je privela 6. travnja, a MUP je zatim priopćio da mu je iznenada pozlilo te da mu unatoč intervenciji, nije bilo spasa.

Navode MUP-a demantirali su nalazi obdukcije kojima je utvrđeno da je umro nasilnom smrću. Nalaz je na uvid dobio srpski portal Radar koji je objavio da su Dragijeviću konstatirane brojne ozljede, a time je i otvoreno pitanje policijske torture kojoj je navodno bio izložen.

Dragijević je tvrdio da ne zna gdje je tijelo djevojčice, a navodno su ga policajci tukli kako bi dobili informacije.