FOTO  Ponovno oštećen inkluzivni osjetilni park za djecu na Kantarevcu

Inkluzivni osjetilni park Kantarevac Mostar
Hercegovina.info

Inkluzivni osjetilni park za djecu na Kantarevcu u Mostaru ponovno je postao meta vandala, koji su oštetili dio sprava. Nažalost, ovo nije prvi put da pojedinci svoje frustracije iskazuju na ovom jedinstvenom igralištu, namijenjenom najranjivijim skupinama u društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi inkluzivni osjetilni park otvoren je na Kantarevcu s više od 20 novih sprava za igru, uključujući košarkaški teren s pomičnim koševima. Ovaj park rezultat je INCLUSIVE PLAY projekta, usmjerenog na promicanje socijalne uključenosti djece i osoba s teškoćama u razvoju unutar lokalne zajednice. U njegovoj izgradnji sudjelovali su Grad Mostar i partneri, uključujući Grad Zadar, Centar Los Rosales i DV Latica.

Inkluzivni osjetilni park Kantarevac Mostar

Park je osmišljen kao taktilno igralište, s prilagođenim spravama za djecu s razvojnim poteškoćama, te predstavlja jedan od rijetkih ovakvih parkova u Bosni i Hercegovini. Koncept je razvijen s ciljem da sva djeca u okviru sportsko-rekreativnog centra Kantarevac imaju inkluzivno iskustvo, zadovoljavajući njihove potrebe za druženjem i igrom.

Inkluzivni osjetilni park Kantarevac Mostar

Projekt INCLUSIVE PLAY sufinanciran je u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje između Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore za razdoblje 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 984.203 eura, od čega je za Grad Mostar namijenjeno 314.114 eura.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.