OPĆINSKI SUD Mostarcu mjesec dana zatvora zbog prijetnji novinaru

Općinski sud Mostar
Hercegovina.info

Po optužnici Županijskog tužiteljstva HNŽ u Mostaru, Općinski sud u Mostaru je donio pravomoćnu osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Himzu Šemića, (1968.), iz Mostara, zbog kaznenog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz čl. 183. st. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i izrekao mu uvjetnu osudu  kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 1 mjesec, a koja kazna se neće izvršiti ukoliko za vrijeme od 1 godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo, priopćilo je Tužiteljstvo HN.
   
Naime, optužnicom Županijskog tužiteljstva HNŽ, Himzi Šemiću stavljeno je na teret da je dana 10.09.2023. godine, oko 17:40 sati, ispred objekta u vlasništvu oštećenog S. H. iz Sarajeva, u naselju Blagaj, Grad Mostar, na način da je s mjesta suvozača u privatnom motornom vozilu Golf VI, prolazeći pored oštećenog, kroz otvoreni prozor oštećenom uputio ozbiljne prijetnje da će ugroziti njegov život ili tijelo, što je oštećenog uznemirilo i izazvalo strah za njegov život.
     
Općinski sud je cijenio da će se i sa ovakvom kaznenopravnom sankcijom, a naročito nakon njegovog priznanja počinjenja kaznenog djela, postići preventivna i sankcionirajuća svrha kažnjavanja, te da će utjecati na osuđenika da ubuduće ne čini ovakva niti druga kaznena djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa