MOSTAR Projekcija filma i utrka za oboljele od multiple skleroze

Udruga Bolji dani

Neformalna skupina građana oboljelih od multiple skleroze 'MS Ekipa' iz Mostara, u narednim danima imat će dvije motivirajuće aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od njih bit će proekcija filma "100 metros" u mostarskom Cinestaru.

"U sklopu inspirativnog projekta, pozivamo vas na posebnu kino projekciju španjolskog filma „100 metros“ iz 2016. godine, u režiji Marcela Barrena. Ova emotivna priča temelji se na stvarnim događajima iz života Ramona Arroyona, koji je unatoč dijagnozi multiple skleroze odlučio suočiti se s izazovom života – Ironman triatlonom. Projekcija će se održati 17. listopada 2024. godine u 19:00 sati u dvorani 5 Cinestar kina u Mepas Mallu u Mostaru", navode iz Udruge.

Sadržaj se učitava...

Tri dana kasnije održat će se utrka, odnosno šetnja simboličnog naziva.

"Pored ove motivirajuće filmske avanture, organiziramo i simboličnu Utrku/šetnju pod istim nazivom – „100 metara”. Cilj nam je ohrabriti sve oboljele od multiple skleroze, a posebno one koji se suočavaju s poteškoćama u kretanju, da sudjeluju – jer u našoj utrci svi su pobjednici, i svatko dobiva medalju. Tih 100 metara možete preći trčeći, šetajući samostalno ili uz pomoć osobnog pratitelja. Ono što je važno je ponijeti volju i dobro raspoloženje. Utrka/šetnja će se održati u nedjelju, 20. listopada 2024. godine, u 13:00 sati na Šetalištu, Ulica Nikole Šubića Zrinskog. Registracija za sudionike započinje u 12:00 sati.

Naš projekt „100 metara“ ima za cilj podići svijest o multipla sklerozi, a namijenjen je prije svega oboljelima od ove bolesti i njihovim obiteljima, ali i svim građanima. U realizaciji projekta veliki doprinos pružit će nam i nedavno osnovana Udruga za unapređenje kvalitete života i promicanje prava osoba oboljelih od multiple skleroze „Bolji Dani“.

Pozivamo oboljele od multiple skleroze, njihove obitelji i prijatelje, članove drugih udruga i udruženja, kao i sve građane, da svojim sudjelovanjem podrže ovu plemenitu inicijativu. Projekt „100 metara“ realizira MS Ekipa, neformalna skupina građana oboljelih od multiple skleroze, uz podršku Agencije lokalne demokratije iz Mostara, USAID-a i Udruženja Mreža za izgradnju mira.

Pridružite nam se na ovom putu prema boljem sutra, gdje ćemo zajedno istaknuti snagu ljudske volje i solidarnosti", navodi se.