KOBNI SKOK Stigao u Mostar na odmor, pa ostao paraliziran

Australac ostao paraliziran nakon skoka sa Starog mosta u Mostaru
Screenshot

Putovanje života o kojem je sanjao Australac Jordan Theobald (29) i za koje je godinama štedio, okončano je tragedijom nakon jezivog skoka s mosta u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, on je prilikom skoka doživio tešku ozljedu i trenutno se nalazi na odjelu intenzivne njege nakon operacija, a njegova djevojka Laura Mahoney pokrenula je akciju na “GoFundMe” kako bi prikupili neophodna sredstva za njegov povratak u Australiju.

Put u Europu je bio san za oboje, a sada se bore da se vrate kući s obzirom da cijena transporta i medicinskih troškova prelazi 100.000 dolara.

Inače, on je samo jedan od turista koji je pokušao skočiti sa Starog mosta, ali se njegov pokušaj završio tragedijom, s obzirom na to da mu je paraliziran donji dio tijela.

Kako prenose australski mediji, svaki turist mora proći obaveznu obuku od strane lokalnih skakača da bi skočio s mosta visokog 22 metra. Upravo to je neophodno kako bi dobili dozvolu da sigurno skoče.

“Skok s mosta u Mostaru Jordanu je donio ozljedu koja je preokrenula njegov život. Pri kraju skoka, ozlijedio je pršljen T12 uslijed čega je ostao paraliziran”, napisala je Mahoney u GoFundMe apelu, prenose Nezavisne novine.

On se trenutno oporavlja nakon kompleksne operacije.

“Moj partner je jedna nevjerojatno divna osoba, uvijek je bio aktivan, u pokretu. Sa svojih 29 godina je avanturističkog duha, a najveća strast su mu bili surfanje i snowboarding”, napisala je ona.

Na njihovu sreću, apel je dospio do dobrih ljudi i za samo 24 sata su uspjeli prikupiti polovinu potrebnog iznosa.

Njegova partnerica kaže da je put oporavka na samom početku te da ga čeka još dosta toga.

Nakon posljednje operacije može pomjerati prst na nozi, ali i stajati par sekundi uz tuđu pomoć.

“Sve su to mali, ali nevjerojatno značajni pokazatelji napretka”, napisala je Mahoney.

Dodala je da u ovom trenutku nitko od njih ne zna hoće li i koje troškove njegovo osiguranje pokriti.

“Neophodna nam je vaša pomoć. Svaka donacija, bez obzira kolika, dovodi Jordana korak bliže kući i oporavku koji mu je prijeko neophodan”, napisala je Mahoney na kraju apela.