VIDEO  Iran napao Izrael, ispaljeno je više od 100 raketa

Iran napao Izrael
AMIR COHEN/REUTERS

Rakete iz Irana nedavno su ispaljene prema Izraelu, stoji u priopćenju izraelske vojske koje je stiglo oko 18:30 sati. IDF dodaje se da su se sirene odmah oglasile diljem Izraela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci navode da se čuju sirene u Jeruzalemu i Tel Avivu. Izrael ima više razina obrane, jedna od njih je Željezna kupola koja se, kako navode dopisnici stranih medija iz Izraela, aktivirala. Čuju se eksplozije iznad Tel Aviva i Jeruzalema.

Izraelski mediji javljaju da je Iran lansirao više od 100 projektila na Izrael. Trenutno nema podataka pogađaju li rakete cilj ili su sve presretnute na nebu iznad napadnutih gradova.

Sadržaj se učitava...

Situacija se mijenja iz minute u minutu. Izraelska vojska (IDF) objavila je da je upozorenje za opasnost izdano za teritorij cijele zemlje.

Osveta za smrt vođa Hamasa i Hezbolaha

Iranska revolucionarna garda poručila je kako je napad na Izrael odmazda za smrt vođa Hamasa i Hezbolaha.

Podsjetimo, čelnik Hamasa Ismail Hanija ubijen je u Teheranu u srpnju, dok je vođa Hezbolaha Hassan Nasrallah ubijen prošlog tjedna u Bejrutu. Iz iranske Garde su dodali kako su meta današnjeg napada bile važne baze te da će kasnije objaviti detalje. 

Izraelski vojni radio tvrdi kako je gotovo 200 projektila ispaljeno iz Irana na Izrael. U ovom trenutku nije jasno koliko ih je dosegnulo neke mete.

Biden izdao naredbu 

Predsjednik Joe Biden naredio je američkim vojnim snagama u regiji da pomognu obrani Izraela od iranskog napada i obore projektile, priopćila je Bijela kuća. On prati napad iz Bijele kuće, zajedno sa svojom potpredsjednicom, Kamalom Harris.