ZA OKO 5 MILIJUNA EURA Prodaje se bh. odmaralište u Hrvatskoj, kupuje ga multimilijunaš

Duće Omiš

Odmaralište Duće kod Omiša bit će prodano privatnoj tvrtki iz Hrvatske, po ponuđenoj cijeni od nešto više od pet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo koje je formirala Gradska uprava Grada Zenice završilo je svoj posao i danas će vijećnicima predstaviti svoj izvještaj, kao i prijedlog sklapanja predugovora.

Prema javno dostupnim informacijama, tvrtka Andro Internacional za ugostiteljstvo osnovana je 17. prosinca 1995. godine, registrirana u djelatnosti "Hoteli i sličan smještaj". Kao malo poduzeće registrirana je na Trgovačkom sudu u Splitu sa sjedištem na adresi Put Mostine bb u Omišu. Prema podacima FININFO Hrvatska, Andro Internacional je registrirana 1998. godine na adresi Trg kralja Tomislava 6, Omiš. Ovi podaci navedeni su i u pristigloj ponudi.

Andro Tomasović naveden je kao predsjednik Uprave, a isti je evidentiran i u dokumentima Gradske uprave. Njegov sin, koji je također zastupnik tvrtke, prisustvovao je otvaranju ponuda u Zenici, u petak poslijepodne.

Prema podacima CompanyWall-a, tvrtka Andro Internacional zapošljava oko 140 radnika i bilježi rast prihoda iz godine u godinu, od 5,2 milijuna eura u 2021., do 7,36 milijuna eura u 2023. Dobit tvrtke uglavnom iznosi oko 1,4 milijuna eura godišnje, a posjeduje oko 21,7 milijuna eura imovine, te ima dugoročne i kratkoročne obveze u ukupnom iznosu od 9,2 milijuna eura. Omiški poduzetnik već je vlasnik tamošnjeg hotela Plaža te je očito bio jedini zainteresirani za kupnju zemljišta i ruševnih objekata Odmarališta Duće.

Tim Gradske uprave koji je provodio postupak činili su: tajnik Gradske uprave Selver Keleštura, savjetnik gradonačelnika i koordinator Mirsad Heleg, Gradski pravobranitelj Zlatko Osmanović, pomoćnik gradonačelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina Emir Delić, vijećnik Ekrem Tuka i savjetnik gradonačelnika Munib Husejnagić. Tajnica povjerenstva bila je viša stručna suradnica za stručne poslove u Stručnoj službi GV-a, Jasenka Hadžić.

Javno otvaranje ponuda održano je u petak u 14 sati, nakon isteka roka za primanje ponuda. Domagoj Tomasović, sin omiškog poduzetnika i zastupnik tvrtke, prisustvovao je otvaranju ponude.

Ponuda iznosi 5.245.005 eura i ispunjava sve uvjete tražene u međunarodnom javnom pozivu.

Povjerenstvo predlaže Gradskom vijeću da prihvati ponudu i da da suglasnost za sklapanje predugovora o kupoprodaji nekretnina. Nakon što se riješe i ostale formalne prepreke u Hrvatskoj, ova suglasnost GV-a bit će i preduvjet za potpisivanje Ugovora, navodi Zenicablog.