TRAJAT ĆE DANIMA Počele pripreme za izvlačenje izgorjele jahte širokobriješkog poduzetnika

jahta Acceptus Makarska
makarska.hr

U graskoj luci u Makarskoj počeli su pripremni podmorski i prateći radovi za izvlačenje i odvoz iz gradskog porta 34-metarske jahte "Acceptus", koja je izgorjela u luci prije više od tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremne i sve druge poslove vezane za izvlačenje jahte i čišćenja podmorja obavlja tvrtka Krka Sub Maris d.o.o. iz Splita, doznaje se od Ante Bilića, direktora tvrtke Makarska obala, koja upravlja makarskom lukom, prenosi Hina.

Ispod podrtine izgorjele jahte, sa samostojeće platforme s dizalicom podvučene su trake kako bi se utvrdilo može li se cijela izgorjela jahta izvući iz mora ili će biti izvučena u segmentima, kazao je Bilić.

Radovi bi mogli potrajati oko pet dana

Procijenio je da bi radovi odvoženja jahte koja će biti podignuta na teglenicu i odvezena u jedno od brodogradilišta mogli potrajati oko pet dana, nakon čega će uslijediti čišćenje podmorja i manja sanacija dijela makarske obale uz koju je jahta bila privezana.

Priobalni dio makarskog porta uz koji je privezana izgorjela jahta i dalje je zatvoren za pješake uz neprekidno dežurstvo policije.