TORCIDA 'Gradonačelniče, dogradonačelniče i svi ostali klošari, imamo poruku za vas'

Torcida Split
Torcida Split

Splitska gradska uprava odlučila je postaviti spomen-ploču Sašku Gešovskom, makedonskom ročniku JNA koji je tragično poginuo tijekom prosvjeda 6. svibnja 1991. godine ispred zgrade Banovine. Ova odluka donesena je na sjednici Komisije za imenovanje ulica i trgova, a na potvrdu će ići pred Gradsko vijeće. Ukoliko odluka bude ovisila o glasovima većine, očekuje se da će proći bez problema, jer je već na Komisiji dobila osam glasova podrške, većinom članova stranke Centar Ivice Puljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je izazvala negodovanje među članovima Torcide, najvatrenijih navijača Hajduka.

"Gradonačelniče, dogradonačelniče i svi ostali klošari skriveni iza raznih vijeća, odbora i inicijativa, imamo poruku za vas!

Nikada, ali baš nikada, nećemo vam dozvoliti da blatite i cipelarite hrvatske branitelje, njihove obitelji i sve druge Splićane i Hrvate ni da javni prostor koristite za pokušaje odvratnog skupljanja političkih bodova i to na način da obezvrjeđujete vrijednosti i žrtve Domovinskog rata postavljanjem spomenika ročnicima neprijateljske i zločinačke vojske.

Takvim pokušajima, kao ni ćirilici, u Splitu nema mjesta! I, vjerujte nam na riječ, ovo vam može ostat samo na pokušaju!" naveli su.