VIDEO  PROCURILA SNIMKA TUČNJAVE NA HVARU Privatna garda čuva nasilnika u košulji dok mlati ljude okolo

Hvar tučnjava

Pregledom video snimki dvije nadzorne kamere Slobodna Dalmacija rekonstruirala je tijek događaja na terasi "G Spot sushi bara" koji se nalazi na krovu restorana "Gariful" u Hvaru i gdje je došlo do divljačkog napada. U nasilnom događaju ozlijeđeni su udarcima po glavi tupo tvrdim predmetima, najvjerojatnije šipkom i čašom, Ivan Gospodnetić, vlasnik "Garifula" i kuhar Dinko Petričević zvani Mijo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvoj policijskoj informaciji uhićene je jedna osoba, a lakše su ozlijeđene tri osobe. Trenutno provode kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Sasvim nove snimke koje otkrivaju početak cijelog sukoba pogledajte OVDJE.

Kako je izjavio Ivan Gospodnetić napao ga je Josip Ćurković Ćos,  suvlasnik "Carpe Diema", inače poznati ugostitelj iz Zagreba. S obzirom na prizore na snimkama, moguće je da se kriminalističko istraživanje proširi na još osoba koje bi mogle biti osumnjičene ili za nasilničko ponašanje ili za sudjelovanje u tučnjavi. 

Naime, vidljivo je kako više muškaraca aktivno sudjeluje u nasilju, udarajući rukama i nogama žrtve. Nadalje, sprječavaju druge osobe da pomognu Gospodnetiću i Petričeviću fizičkom snagom te ih dovode u ponižavajući položaj.

Sve to se odvija pred očima unezvijerenih gostiju kojih je pun restoran kako se vidi na početku snimke. Naravno, policija tek treba pregledati sve dostupne snimke i fotografije te saslušati svjedoke očevide da bi donijela konačnu odluku o broju prijavljenih te vrsti kaznenih ili prekršajnih djela.