POŽAR KOD HOTELA MEDENA 'Postoje indicije da je podmetnut, spriječena je katastrofa'

Hotel Medena
Hotel Medena

Hotelsko naselje Medena kod Trogira oglasilo se o velikom požaru koji je jučer u poslijepodnevnim satima izbio blizu tog kompleksa. Podsjetimo, u gašenju požara u Segetu Donjem sudjelovalo je 125 vatrogasaca, 37 vozila, tri kanadera i jedan air traktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar je zahvatio površinu od oko 15 hektara. Vatra se u jednom trenutku opasno približila kućama te obližnjem hotelskom naselju, ali vatrogasci su hitnom intervencijom uspjeli zaustaviti napredovanje vatre. 

Radilo se o najopasnijem požaru ove godine u Dalmaciji. U njegovu gašenju angažirane su sve raspoložive vatrogasne snage od Trogira do Omiša, prenosi Index.

Medena: Spriječena je katastrofa

"Požar je krenuo u neposrednoj blizini našeg kompleksa, a samo zahvaljujući izostanku vjetra i herojskoj organizaciji svih službi, a napose vatrogasaca spriječena je potencijalna katastrofa. Vatra je doprla do krajnjih rubova kompleksa Apartmani Medena te je prouzročena manja materijalna šteta.

Sve goste evakuirali smo na vrijeme, a veliki dio njih već se vratio u svoj smještaj nakon što su stručnjaci i institucije za to dale zeleno svjetlo. Također, gostima smo ponudili svu infrastrukturnu, logističku i zdravstvenu pomoć, no srećom nije bilo potrebe za istom", izjavila je Petra Jurlina, predsjednica uprave Apartmana Medena d.d.

"Postoje indicije da je požar podmetnut"

Jurlina dodaje kako je cjelokupno tehničko osoblje Apartmana Medena u visokoj pripravnosti te iz minute u minutu slijedi naputke stručnih službi.

"Ovim putem bih zahvalila vatrogascima koji su obranili Seget Donji i koji su izuzetnom brzinom, organizacijom i umirujućim pristupom ugasili najveći ovogodišnji sezonski požar.

Također u ime našeg kompleksa izražavam zahvalu predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije i civilne zaštite", kazala je Jurlina dodavši kako cijeli kompleks Medena svake godine provodi protupožarne vježbe, raspolaže infrastrukturom i posjeduje sve ateste za izvanredne situacije. 

Dodala je i kako postoje snažne indicije da je požar podmetnut te da policija i istražitelji već provode intenzivne aktivnosti u cilju pronalaženja počinitelja.

Tucaković: Vrši se zamjena snaga

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković jutros je za Index potvrdio kako je tijekom noći na požarištu dežurao 71 vatrogasac s 21 vozilom. Tucaković je naglasio da je situacija pod kontrolom jer više nema otvorene vatre. 

Dodao je kako su prepolovljene snage koje se nalaze na požarištu i da se vrši njihova zamjena. Najavio je kako će tijekom dana dio vatrogasaca ostati dežurati kako ne bi došlo do razbuktavanja. 

Vatrogascima se jučer na terenu pridružio velik broj policijskih službenika koji su bili angažirani na reguliranju prometa i praćenju stanja na požarištu. U Seget Vranjici za promet je bila zatvorena Cesta Hrvatskih mučenika do spajanja s državnom cestom D8.