VIDEO  POTOP U DUBROVNIKU Automobili pod vodom, a poplavljene su i kuće

Poplava u Dubrovniku
Dubrovački dnevnik

Iako je DHMZ još prije dva dana najavio velike oborine na dubrovačkom području, mnoge je današnja kiša iznenadila, a napose turiste koji su se zatekli na Stradunu, piše Dubrovački vjesnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabilježenih šteta zasad nema, hitne službe su na terenu, no Stradun je pod vodom, a turistima to, čini se, ne smeta pa hodaju kroz duboku vodu. Kako to izgleda pogledajte u videu i fotografijama našega Bože Radića.

Sadržaj se učitava...

Dvojica mladića iskoristila su "priliku" pa su se na poplavljenom Stradunu odlučili okušati u hrvanju. Obojica su maksimalno ozbiljno pristupila toj borilačkoj vještini, a kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Gradonačelnik Dubrovnika poziva svoje sugrađane da ostanu doma. Važno je to i zbog sigurnosti u prometu jer voda otvara poklopce šahtova. To je opasnost i za vozila i za pješake.

Sadržaj se učitava...

Zbog velike količine kiše poplavila je i Batala, Lapadska obala, Gruž. Skoro cijeli poslovni dio grada je pod vodom, a kako su javili stanovnici koji žive na Lapadskoj, voda je ušla u kuće i ugostiteljske objekte. Očekuju pomoć vatrogasaca.

Poplava u Dubrovniku

Ovaj video snimljen je na dubrovačkim Pilama. Velike količine vode slijevaju se u Grad, turisti u šoku hvataju svoju prtljagu, djelatnici Dubravke pokušavaju obraniti restoran od bujice.