POLICIJSKI PAS OTKRIO DROGU Uhićen 49-godišnjak iz BiH i Srbije s pet kilograma kokaina

droga
PU primorsko goranska

Hrvatska policija, odnosno Policijska uprava primorsko-goranska, objavila je da su kod 49-godišnjeg muškarca otkrili više od pet kilograma kokaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Rijeka, proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine i Srbije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Osumnjičeni je zaustavljen jučer, 23. kolovoza, na području Čavli, a sumnju da u svom vozilu neovlašteno posjeduje drogu potvrdio je i policijski pas za detekciju droga.

Pretragom osobnog vozila provedenom po nalogu suca istrage Županijskog suda u Rijeci, u prtljažnom prostoru pronađeno je i oduzeto pet paketa s ukupno 5.525 grama kokaina.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje, te je osumnjičeni 49-godišnjak kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.