PLJAČKAŠ GROBOVA Uhićen muškarac koji je iz starih grobnica krao satove i nakit

Groblje
Pexels

Za povredu mira pokojnika i pokušaj teških krađa zagrebačka policija kazneno je prijavila i pritvorila 42-godišnjaka kojeg sumnjiči da je provalio u 18 grobnica na gradskom groblju Miroševac, koje je alatom otvarao vjerujući da bi se mogao dokopati vrijednog nakita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije su priopćili kako su kriminalističkom istragom utvrdili da je osumnjičeni prije desetak dana, uz pretpostavku da bi se u starijim grobnicama na pokojnicima mogao nalaziti vrijedan nakit, prikladnim alatom provalio u četiri grobnice, izvještaja Telegram.

Nakon otvaranja pokrovnih ploča grobnica, sumnjaju, alatom je na četiri metalna lijesa, u visini glave pokojnika, napravio otvore dimenzija otprilike 10 X 10 centimetara, nakon čega je po izlasku iz grobnica vratio pokrovne ploče.

Ostavio je i jaknu

Pored jedne grobnice u čučećem položaju tada su ga uočili zaposlenici groblja, pa je 42-godišnjak trčeći pobjegao, ostavivši kod grobnice metalni pajser i čekić te ostali alat koji je koristio u provali. Ostavio je i jaknu u koju je bio odjeven neposredno prije dolaska na groblje, a u čijem džepu su bili prsten i dva ručna sata uzeti s pokojnika.

Na mjestu događaja policija je obavila očevid te utvrdila i uz razgovor s članovima obitelji pokojnika potvrdila da je osumnjičeni na identičan način isto učinio u još četrnaest grobnica na području groblja Miroševac, također vraćajući pokrovne ploče kako bi prikrio provale.

Predan je pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.