OGLASILA SE ZADARSKA NADBISKUPIJA Policija istražuje svećenika, razriješen je svih dužnosti

Svećenik
Ilustracija

Zadarska nadbiskupija potvrdila je u utorak da policija provodi izvide nad svećenikom iz nadbiskupije, koji je razriješen svih dužnosti, te je izrazila žaljene i suosjećanje zbog same sumnje da je svećenik počinio kazneno djelo na štetu maloljetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadbiskupija se javila priopćenjem nakon što je tjednik Nacional u posljednjem broju objavio tekst o svećeniku Zadarske nadbiskupije don Darku Marušiću kojega je za seksualno uznemiravanje prijavila 16-godišnjakinja te ga je 11. rujna privela policija, prenosi Hina.

U priopćenju nadbiskupija ističe da ih je "nadležna policijska uprava obavijestila da provodi izvide nad svećenikom iz nadbiskupije te da je zbog delikatnosti situacije, spomenuti svećenik razriješen svih službi u nadbiskupiji".

'Težak udarac'

Ističu da Zadarska nadbiskupija podupire sve istražne radnje nadležnih institucija.

„Svjesni da je i sâma osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela svećenika na štetu maloljetnika uvijek težak udarac mogućim žrtvama, zajednici vjernika i cjelokupnoj Crkvi, ovim putem izražavamo svoje suosjećanje i žaljenje. Potičemo sve osobe koje su ikada pretrpjele bilo kakav oblik zlostavljanja da se jave nadležnim vlastima“, poručila je Zadarska nadbiskupija.

Policija pretražila župni ured

Da bi se osigurala pastoralna služba za vjernike u Župi Perušić, nadbiskupija je poslala trenutačno slobodnog svećenika da nedjeljom služi svetu misu dok se ne pronađe trajnije rješenje, kažu u biskupiji.

Prema pisanju tjednika Nacional, župnika sa širega zadarskog područja prije šest dana privela je policija te pretražila župni ured.

U akciju su, kako se neslužbeno doznaje, bili uključeni policijski službenici PU šibensko-kninske, a zadarski policajci su im pomagali.