NEPREMOSTIV PROBLEM Otkazano skupljanje pomoći za Jablanicu u Imotskom

Prekinuto skupljanje pomoći za Jablanicu u Imotskom
Radio Imotski

Na javnoj Facebook grupi "Imotska pijaca" objavljeno je da se, nažalost, humanitarna akcija prikupljanja pomoći za Jablanicu mora otkazati. Problem prelaska granice Republike Hrvatske pokazao se nepremostivim, unatoč naporima nekolicine ljudi, Crvenog križa i drugih institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, šleper s namirnicama ne može proći zbog zakonskih obveza prema Carini Republike Hrvatske. Iz organizacije objašnjavaju da bi im za rješavanje potrebne dokumentacije trebalo otprilike mjesec dana, a tada bi već bilo prekasno za ovakvu vrstu pomoći.

"Želim se zahvaliti svima koji su se odazvali i bili voljni pomoći. Nažalost, moram vas obavijestiti da otkazujemo akciju prikupljanja pomoći za Jablanicu", stoji u objavi.

Danas su se od ranog jutra trudili riješiti problem, ali nažalost nisu uspjeli. "Treba nam vremena da prikupimo svu potrebnu dokumentaciju, a to bi značilo da ćemo zakasniti", dodali su.

Svi prikupljeni donatori bit će obaviješteni o vraćanju donacija, a ostatak će biti riješen do noći.

"Hvala vam svima još jednom na dobroj volji i odazivu, ali molim vas da pronađete druge načine za pomoć", zaključili su u ovoj grupi.