MASAKR U STARAČKOM DOMU Otkriven navodni motiv pokolja u Daruvaru

Daruvar ubojstvo
HRT

Šestero ljudi ubijeno je jučer u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljeni vojni policajac Krešimir Pahoki ušao je u Dom i počeo pucati. Ubio je petero na licu mjesta i više ranio. Naknadno je u bolnici preminula još jedna osoba. Ubijeni su njegovatelj i pet starica, štićenica doma, među kojima je i njegova majka. Nakon napada otišao je do obližnjeg kafića gdje je i uhićen. 

Motiv navodno svađa s majkom

Indexu su iz daruvarske policije rekli da će se kroz jutro nastaviti kriminalističko istraživanje, odnosno ubojica će biti saslušan.

To će mu biti prva prilika da iznese obranu iz čega bi policija mogla doznati više o motivima koji stoje iza nezapamćene tragedije.

Zasad je sve u sferi nagađanja, a posljednje je ono da je motiv bila svađa s majkom oko plaćanja troškova za dom u kojem je bila smještena 10 godina. 

Nakon ispitivanja i dovršenja krim istrage, Krešimir Pahoki će biti predan pritvorskom nadzorniku.

Ubojicu bi danas trebali prebaciti u Bjelovar

Ubojica je sinoć kasno bio u Policijskoj postaji u Daruvaru. Danas se očekuje da će ga prebaciti u pritvor u Bjelovar.

Također, izaći će i pred suca istrage, a od županijskog državnog odvjetništva se očekuje da će za Krešimira Pahokija zatražiti istražni zatvor. 

Pred njim je vrlo vjerojatno najteža kazna, a s obzirom na to da ima 51 godinu, moglo bi značiti da će ostatak života provesti iza rešetaka.

Ubijeni njegovatelj nije trebao raditi 

Nakon što je ubojica došao u dvorište doma i kraće razgovarao s vlasnicom Doma Anom Ivandekić, prvo je ubio svoju majku i njegovatelja Damira F. Da tragedija bude veća, mladi njegovatelj uopće nije trebao raditi, ali je ipak došao na posao umjesto kolegice koja je na moru, piše Dnevnik Nove TV.

"Krenuo je ravno hodnikom i pucao. Imao je osam metaka i sve ih je ispucao u ljude koji su se našli ispred njega. Ubio je tri starice na licu mjesta, a jedna je kasnije preminula u bolnici u Virovitici. Vlasničin zet i jedna medicinska sestra zavukli su se prvo pod krevet, a kada su počeli bježati kroz prozor, pogodio je i njega. Krvi je bilo po plafonu, zidovima, pravi pokolj. Prestrašno", rekao je jedan Daruvarčanin.

Ranjeni

"Svi su i dalje stabilno. Nema potrebe zasada da se prebacuju u zagrebačke bolnice. Težak je ovo bio dan za ovaj mali grad i nije bilo lako za gledati kad je rodbina žrtava dolazila u Dom po njihove stvari", kazala je novinarka Dnevnika Nove TV sinoć u zadnjem javljanju iz Daruvara.