KOD OTOKA U HRVATSKOJ Stranac pao s kruzera u more, javili se drugi putnici s broda

Kruzer Royal Caribbeana Explorer Of The Seas
Cruise Mapper

Kod otoka Jabuka traje potraga za putnikom koji je s kruzera pao u more, potvrdila je policija. Kako doznaje Index, radi se o muškarcu koji nije hrvatski državljanin već stranac. Dojavu je policija dobila u 4.30. ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruzer Royal Caribbeana Explorer Of The Seas trebao je danas uploviti u Zadar.

"Roditelji su došli provjeriti jesam li ja čovjek u moru"

"Trenutno sam na brodu, svi možemo samo nagađati što se dogodilo, ali jučer i noćas je na brodu bilo jako, jako vjetrovito. Probudio sam se u 4 ujutro kad su moji roditelji došli provjeriti da nisam ja čovjek u moru", napisao je jedan putnik s broda.

"Kruzer i čamci s njega te lokalne brodice koje pomažu potrazi formirali su liniju u moru široku oko 3 kilometra i češljamo područje. Ipak, 7 ili više sati u moru, šanse nisu velike. Ako je osoba pala s 12. palube, tada bi osoba snažno udarila u vodu, to je pad s oko 25 metara", napisao je drugi putnik.

Traje potraga

"U tijeku je potraga u kojoj sudjeluje i policija, a koordinira ju središnjica za traganje i spašavanje na moru. Policija će istražiti i što se dogodilo", rekli su iz policije.

Javili se putnici s kruzera

Na društvenim mrežama našli smo komentare nekoliko putnika s kruzera, piše Index.

"Sad je 5 sati ujutro. Čuli smo nekakvu uzbunu. Okrenuli su nas, u more je pušteno više čamaca, i svi imaju reflektore uperene prema moru. Bojim se da je netko završio u moru. Nalazimo se na pola puta između Dubrovnika i Zadra", napisao je netko nakon čega se javilo još nekoliko putnika.

"Ja sam na brodu. Upravo su objavili da nastavljaju potragu za osobom koja je pala s kruzera. Pomažu hrvatska obalna straža i avioni. Naše putovanje za Zadar je otkazano. Nadamo se da će naći osobu.