VIDEO  ISPOVIJEST RADNICE I SVJEDOKA NAKON MASAKRA 'Sakrili smo se pod krevet, skakali kroz prozor'

Daruvar masakr

Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe i počeo pucati. Petero osoba je na mjestu smrtno stradalo, a više osoba je ozlijeđeno. Naknadno je u bolnici preminula još jedna osoba. Ubojica je nakon napada pobjegao, ali ga je policija ubrzo uhvatila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnica koja je u trenutku pokolja bila u domu ispričala je što se dogodilo.

"Mi smo bježali. Sakrili smo ispod kreveta, šef je pobjegao kroz prozor, vlasnica je samo vikala bježite, djeco. Pobjegli smo u knjižaru. Samo želim svojoj djeci kući. Nisam vidjela nikog tko je stradao", kazala je potresena djelatnica.

Svjedok: Žena je imala krvavo oko. Zvao sam policiju kad je ušao u kafić

"Zaposlenica je imala krvavo oko, gospodin je imao metak. Tu smo stavili kutiju prve pomoći, ja sam im pomogao koliko sam mogao, zvao sam policiju. Čovjek je rekao da je to bio ćorak, ja to ne znam. Išao je na hitnu, krvario je.

Oni su došli ovdje u panici, ja sam odmah zaključao vrata. Oni su ga prepoznali, taman je bio na uglu, on je otišao u kafić. Ja sam to rekao policiji", kazao je svjedok za Index.

Ubojicu je, kaže, poznavao iz viđenja.

"Možda je bio tu koji put", rekao je svjedok. Rekao je da je čuo pucnjavu, ali nije isprva znao o čemu se radi. Mislio je da je riječ o nekim radovima, nije mislio da je došlo zaista do pucnjave.

Poznanik ubojice: Priča je okolo da je agresivan, da pije alkohol

"Poznajem ga iz Domovinskog rata, iz Daruvara je. On je 73 godište. Priča je okolo da je agresivan, da pije alkohol. Sad je u mirovini i ima PTSP. Mama mu je bila ovdje, navodno je nju došao ubiti. Nesretno i teško, što reći?" ispričao je jedan stanovnik za Novu TV.