GOSPA OD ANĐELA Čak 10 tisuća Imoćana i Hercegovaca u veličanstvenoj procesiji

Imotski Gospa od Anđela procesija
Braco Ćosić

Imoćani su velikom procesijom proslavili blagdan Gospe od Anđela i Dan grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procesija je krenula ispred župne crkve Svetog Franje pa po ulicama i trgovima Grada na gori. U procesiji je nošena zavjetna slika Gospe od Anđela, zaštitnice Imotskog i Imotske krajine u kojoj je sudjelovalo oko 10 tisuća vjernika iz svih župa, ali i brojni hodočasnici iz Hercegovine, javlja Slobodna.

Procesiju i svetu misu kod spomen križa na Topani predvodio je mons. Zdenko Križić, nadbiskup splitsko-makarski, uz koncelebraciju dvadesetak svećenika. U procesije su sudjelovali i članovi HPO Gradske glazbe Imotski, a nošeni su i brojni barjaci župa Imotske krajine.

Nadbiskup Križić je u propovijedi govorio o Majci Božjoj kao majci sviju nas i usporedio je s našim majkama, punih ljubavi, tolerancije, pažnje. Misno slavlje završeno je povratnom procesijom prema crkvi gdje je pohranjena zavjetna slika Gospe od Anđela.

U večernjim satima održana je vesela Imotska noć na kojoj je bilo oko 15 tisuća posjetitelja. Veselilo se, pjevalo uz brojne glazbene sastave, konzumiralo jelo i piće do kasno u noć.