DRAMA NA JADRANU Bračni par iz Hrvatske tvrdi da su ih uhodili pirati

Pirati
Depositphotos

Bračni par nautičara iz Hrvatske doživio je zastrašujuće iskustvo na Jadranu, od Šolte i Brača do Hvara, gdje su ih, kako tvrde, uhodili pirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 13. kolovoza, par je isplovio na Šoltu i usidrio se u uvali prije uvale Zaglav. U toj uvali primijetili su sumnjive osobe koje koriste dronove za nadzor i pljačku, piše Morski.hr.

„Nismo mirno spavali te noći. Reflektori su nam radili cijelu noć, a svjetla u moru su bila upaljena“, izjavili su.

Gdje su ih vrebali pirati na Jadranu?

Sljedećeg dana, par je nastavio plovidbu Jadranskim morem prema Braču i Hvaru. Na Hvaru su se usidrili u uvali prije Starog Grada, gdje su primijetili iste sumnjive osobe.

„Kad smo gledali s mora, šuma i nisko raslinje izgledali su neprohodno. Istraživanjem smo otkrili bunkere za koje smo pomislili da su grmlje“, rekli su.

Tijekom noći, netko je pokušao provaliti na brod.

„Prepoznali smo zvukove penjanja i hodanja po brodu. Srećom, od straha nismo spavali“, ispričali su. Sutradan su primijetili dvije osobe na SUP-u koje su kasnije pokušale ukrasti štap za pecanje s broda, ali su u tome bili neuspješni.

Na kraju su pozvali policiju

Par je odlučio povući se i usidriti u Maslinici na Šolti oko 19 sati.

„Dok smo plovili, iznad broda su se pojavila dva drona, a u daljini se pojavio crni brod bez svjetala i radara“, izjavili su. Nakon što su nešto bacili na pramac, pozvali su 112. Pomorska policija im je savjetovala da budu oprezni, ali se crni brod približavao bez odgovora.

„Kada smo skrenuli prema Maslinici, dronovi su povučeni, a crni brod je nestao. Stigli smo u Maslinicu u šoku, a policajac je samo napravio zapisnik“, rekli su.

Izrazili su zabrinutost zbog dronova koji mogu letjeti preko dva sata u teškim uvjetima i identiteta misterioznog broda. Apeliraju na istraživanje i veću svijest o ovakvim opasnostima na hrvatskom Jadranu.