DOBIO NOVČANU KAZNU Pijani državljanin BiH kroz prozor auta bacao zapaljene opuške

cigareta opušak
Ilustracija/Pexels

Nakon zaprimljene dojave građanina da vozač osobnog vozila BiH nacionalnih oznaka tijekom vožnje baca upaljene opuške kroz prozor, policijski službenici Postaje granične policije Gruda su nešto iza ponoći u subotu, 17. kolovoza, na DC - 8 u mjestu Gruda, općina Konavle, zaustavili navedeno vozilo, kojim je upravljao 45-godišnji državljanin BiH s privremenim boravkom u RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom zaustavljanja navedenog vozila 45-godišnji vozač je naočigled policijskih službenika iz vozila, kroz otvoreni prozor, u nisko raslinje pored ceste bacio upaljeni opušak cigarete.

Napuhao je 1.84

Osim toga, vozač je alkotestiran te je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1.84 g/kg, prenosi Index.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja 45-godišnjak je doveden u prostorije policije, gdje je zadržan do jutarnjih sati, nakon čega je, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski sud u Dubrovniku, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1450 eura.

Dosad sedam ljudi sankcionirano

Od početka ove godine Postaja prometne policije Dubrovnik zbog bacanja opušaka kroz prozor vozila, što spada u prometne prekršaje i sankcionira se sukladno čl. 35 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcionirala je ukupno sedam osoba.

"Zahvaljujemo savjesnom građaninu na dostavljenoj informaciji i apeliramo na vozače i putnike da nikada ne bacaju opuške kroz prozore vozila budući time u značajnoj mjeri povećavaju mogućnost nastanka požara, a time i ugrožavanja ljudskih života i nastanka velike ekonomske štete", poručuje policija.