ČEGA SU SE LIKOVI DOSJETILI Bježeći od dvije Brazilke, trojica Sarajlija uletjeli ravno u ruke policiji

policija hrvatska noć rotacija
Ilustracija

Zbog pokušaja razbojništva, sudac istrage dubrovačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor u trajanju od po 30 dana trojici Sarajlija. Istražni je zatvor određen za A.J. (31), A.Č. (31) i T.S. (31) koji su pokušali opljačkati dvije državljanke Brazila koje su u jednom iznajmljenom apartmanu na području Lapada pružale seksualne usluge za novac. Sva trojica su državljani Bosne i Hercegovine, s tim da A.J. ima dvojno, odnosno i hrvatsko državljanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilke su, inače, u Dubrovnik stigle prije desetak dana i bavljenje najstarijim zanatom u ljudskoj povijesti oglasile su posredstvom interneta. Korisnika usluga nije nedostajalo, a do incidenta nakon kojeg su uhićena trojica Bosanaca došlo je kad je jedan od njih internetom dogovorio termin. Međutim, u apartman nije krenuo da bi uživao u uslugama i vještinama Latinoamerikanke koja mu je otvorila vrata nakon što se pojavio u dogovorenom terminu. Po ulasku je Brazilka zatvorila vrata i pošla da se ”pripremi” za seansu, ali je Sarajlija iskoristio taj trenutak da otključa vrata i omogući ulazak u apartman preostaloj dvojici prijatelja, javlja Dubrovački vjesnik.

Namjera im nije bila ”kolektivno uživanje” u seksualnim uslugama nego razbojništvo, odnosno ukrasti ”inkas”, odnosno novac za kojeg su vjerovali da ga nije malo, vjerujući da ga je Brazilka (28) tijekom boravka u Dubrovniku prikupila pružanjem oglašenih usluga.

Do novca su pokušali doći primjenom sile, ali nisu znali da je u apartmanu i druga Brazilka (27) koja se, također, bavila pružanjem usluga iste vrste. Videći da prijete njezinoj prijateljici, mlađa Brazilka je joj je pokušala pomoći, ali je pritom glasno i panično vikala. Njezini glasni povici natjerali su Sarajlije da brzo preispitaju svoju namjeru te su odlučili pobjeći prije nego galama privuče pozornost susjeda ili policije. Međutim, dogodilo se upravo to: čim su izašli iz apartmana kojeg su unajmile Brazilke, dočekala ih je policija i- odmah uhitila!

Očito, policija je već imala određene informacije temeljem kojih je pratila ”obrtnice” iz Brazila i korisnike njihovih usluga. Kako se doznaje, Sarajlije se terete da su prekršili članak 230 stavak 1 Kaznenog zakona Republike Hrvatske u svezi s člankom 34, što znači da se terete za pokušaj razbojništva (za koje kazneno djelo im prijeti vremenska kazna od jedne do deset godina zatvora) ali na način da su se u toj namjeri vremenski organizirali i dogovorili mjesto počinjenja (za što im dodatno prijeti vremenska kazna od pet godina zatvora pa i više).