HOĆE LI PROMIJENITI ISKAZ? Osumjičeni za ubojstvo Danke Ilić tražio da ga ponovno saslušaju

Danka Ilić
Facebook

D. D. (50), koji se tereti da je zajedno sa svojim kolegom iz JKP "Vodovod" 26. ožujka ubio dvogodišnju djevojčicu kod Bora, traži da ga ponovno izvedu pred tužitelja.

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je prije točno tri mjeseca u Banjskom polju. Tijekom ovog razdoblja njezino tijelo nije pronađeno, a slučaj je obavijen velom misterije, koju će možda razriješiti saslušanja novih svjedoka, ali i eventualno novo saslušanje jednog od osumnjičenih za ubojstvo djevojčice.

Podsjetimo, Danki se trag izgubio 26. ožujka, a 4. travnja policija je uhitila S. J. (50) i D. D. (50), radnike borskog "Vodovoda", zbog sumnje da su dijete koje je samo izašlo na ulicu udarili kolima, potom zadavili i bacili tijelo. U istrazi koju vodi Više javno tužiteljstvo u Zaječaru do sada je ispitano 17 svjedoka, a za 5. srpnja zakazano je saslušanje još troje ljudi.

"Bit će ispitana još tri svjedoka. Svjedoci koji su ranije ispitani nisu imali saznanja o samom zločinu, a tri nova svjedoka mogla bi pružiti značajne informacije za istragu," rekao je za "Kurir" izvor upoznat sa slučajem.

On dodaje da bi za istragu trebalo biti od većeg značaja to što je jedan od osumnjičenih, D. D, navodno najavio da želi da ga tužitelj ponovno ispita.

"D. D. je na saslušanju u tužiteljstvu poslije uhićenja priznao da je njegov kolega S. J. službenim autom "Fiat Panda", u kojem je on bio suvozač, udario Danku, a da ju je on osobno unio u vozilo i zadavio rukama. Priznao je i da su tijelo bacili na deponiju na Starobanjskom putu, ali i da ga je on dva dana kasnije premjestio sa svojim bratom i ocem," podsjeća izvor.

"D. D. je sada, navodno, preko svog odvjetnika tražio da ponovo bude saslušan. Što će on sada ispričati zna samo on, ali njegov novi iskaz mogao bi ili potpuno razjasniti slučaj ili ga dodatno zakomplicirati. Ukoliko on konačno prizna gdje je tijelo djevojčice, situacija bi bila sasvim jasna, ali on sada može i 'okrenuti ploču' i po uzoru na svog kolegu S. J. odlučiti promijeniti iskaz", prenosi "b92".