MOBIZZ 2024 Konferencija 'Ekonomski izazovi i financijske strategije za razvoj poduzetništva' bit će održana u Mostaru

MoBizz 2024

Stručna konferencija MoBizz 2024 na temu „Ekonomski izazovi i financijske strategije za razvoj poduzetništva“ održat će se u ponedjeljak, 9. rujna 2024. godine s početkom u 10 sati u Ljetnikovcu Radobolja u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori konferencije, Davor Vidačak, Darijo Pandžić i Lucija Šimić, govorili su o razlozima organizacije konferencije.

MoBizz 2024

„Potrudili smo se okupiti predavače koji su vodeći stručnjaci u financijskom planiranju, upravljanju financijama, marketingu, inovacijama i računovodstvu, kako bi raspravili, analizirali i dali odgovore na pitanja koja poduzetnike najviše zanimaju: kako upravljati financijama, koje su najčešće financijske pogreške u poslovanju, kako kroz inovativan marketing kreirati brend, kako definirati cijene naših proizvoda ili usluga na tržištu i kako najbolje iskoristiti podatke koje dobivamo iz računovodstvenih ureda. Također, dobit ćemo analize vrijednosti poduzeća u Bosni i Hercegovini, temeljem bonitetnih izvještaja, o čemu ćemo više čuti od financijskih stručnjaka Hrvoja Serdarušića, financijskog savjetnika, blogera i komentatora, te Predraga Novačića, direktora Business Intelligence d.o.o./Prima Bon d.o.o. i vlasnika portala Bon.hr iz Zagreba.“

Davor Vidačak, suorganizator konferencije, naglašava važnost definiranja financijskih strategija koje osiguravaju dugoročan rast, poput optimizacije troškova, učinkovitog upravljanja rizicima te pristupa kapitalu kroz inovativne financijske instrumente.

MoBizz 2024

Lucija Šimić dodaje kako je učinkovit marketing uz uvođenje inovacija u poslovne procese ključ za povećanje konkurentnosti, prilagodbu tržišnim promjenama i ostvarivanje održivog rasta poduzeća.

MoBizz 2024

U okviru programa planirana je i panel-diskusija na temu „Kako potaknuti gospodarski razvoj Bosne i Hercegovine?“ koja će okupiti istaknute stručnjake, uključujući Samiru Sulejmanović, voditeljicu Odjela za bilateralne trgovinske odnose u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Vjekoslava Vukovića, predsjednika Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Tomislava Volarića, profesora i voditelja IT centra na Sveučilištu u Mostaru, te Vedada Suljića, direktora u Ceteor d.o.o. Sarajevo. Glavni cilj panel-diskusije je ukazati na važnost digitalizacije javnog sektora kroz e-upravu, e-zdravstvo i e-obrazovanje, prednosti ulaganja u zelenu ekonomiju i mogućnosti koje se otvaraju našim poduzetnicima u procesu približavanja Europskoj uniji.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovoj značajnoj konferenciji i doprinesu razvoju ekonomsko-financijskog sektora u Bosni i Hercegovini. Više informacija o programu i prijavi dostupno je na službenoj web stranici konferencije www.mobizz.ba.

Partneri konferencije su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Grad Mostar i Sveučilište u Mostaru.