JEDNA OD NAJVEĆIH U REGIJI Kompanija iz Čitluka otvorila tvornicu tortilja u Orašju

tvornica tortilja i čipsa Orašje
Akta.ba

Kompanija Union Foods, poznata po kvalitetnim prehrambenim proizvodima, otvorila je novu tvornicu tortilja i tortilja čipsa pod brendom El Grito u Orašju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova tvornica, koja se prostire na 10.000 kvadratnih metara, opremljena je najsuvremenijom tehnologijom, omogućavajući godišnju proizvodnju od 25.000 tona gotovih proizvoda.

Vrijednost od 70 milijuna KM

U prvoj fazi investicije, Union Foods je uložio više od 40 milijuna KM u izgradnju i opremanje ovog modernog pogona. Planira se dodatno povećanje kapaciteta kroz instalaciju nove opreme, čime će godišnja proizvodnja narasti na 40.000 tona. Ova investicija će ukupnu vrijednost podići na 70 milijuna KM.

"Tvornica "El Grito" ne samo da donosi inovacije u proizvodnji, već i značajne mogućnosti zapošljavanja. Trenutno je zaposleno više od 40 radnika, a planirano je zapošljavanje dodatnih 100 radnika kada započne proizvodnja tortilja čipsa", priopćeno je iz kompanije Union Foods.

Lokalni sastojci

Union Foods se ponosi posvećenošću korištenju lokalnih sastojaka, sklapanjem ugovora s lokalnim dobavljačima za proizvodnju kukuruza.

"Ova strategija ne samo da podržava lokalnu ekonomiju, već i osigurava kvalitetu proizvoda. S proizvodima "El Grito", Union Foods ima ambiciozne planove za plasman na tržište BiH i regije, donoseći autentičan okus i vrhunsku kvalitetu potrošačima. Ova tvornica predstavlja povijesni trenutak za prehrambenu industriju u regiji, jačajući lokalne zajednice i potražnju za kvalitetnim prehrambenim proizvodima", priopćeno je.