DRŽAO GA U ROPSTVU Muškarac iskorištavao državljanina BiH za rad u svom ugostiteljskom objektu

rob, koprivnica , policija
Ilustracija

Službenici crnogorske policije uhitili su u Tivtu osobu s inicijalima G. S. (40) koja je osumnjičena za kazneno djelo trgovine ljudima i držanja državljanina BiH u položaju roba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema priopćenju Uprave policije, G. S. je osumnjičen da je prijetnjama zadržavao osobne isprave državljaninu BiH, držeći ga u položaju ovisnosti s ciljem eksploatacije za rad u ugostiteljskom objektu u Tivtu, u vlasništvu G. S., prenosi Srna.

Na početku zaposlenja, G. S. je doveo u zabludu oštećenog, oduzevši mu putovnicu pod izlikom sastavljanja ugovora o radu, što nije učinio do dana prijave.

Prijetio mu

Incident se dogodio 3. kolovoza oko 23:00 sata kada je G. S. odveo oštećenog u šumsko područje na Luštici, prijeteći mu životom i tijelom dok je držao prikladan predmet. Tom prilikom, oduzeo mu je osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu.

Policija je prikupila izjave od više građana, izvršila pretrese na nekoliko lokacija te poduzela niz mjera koje su rezultirale uhićenjem osobe G. S. Osumnjičenik će, uz kaznenu prijavu, biti predan nadležnom tužitelju na daljnji postupak.

Osobni dokumenti oštećenog, koji su oduzeti od počinitelja, vraćeni su vlasniku.