ZLOUPORABA DROGA Kod Gruda uhićene dvije osobe prilikom zalijevanja nasada indijske konoplje

Marihuana, Indijska konoplja
MUP ZHŽ

Provodeći pojačane aktivnosti na suzbijanju zlouporabe opojnih droga, službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Grude zajedno sa službenicima Policijske uprave Široki Brijeg i Sektora kriminalističke policije MUP-a županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) su jučer u mjestu Lončaci (Grude) slobode lišili dvije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o ženskoj osobi D.M. (1986.) i muškoj osobi D.M. (1987.) koji su zatečeni prilikom zalijevanja nasada pet stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj županijskog Tužiteljstva ŽZH, te su danas nakon ishođenja Naredbi za pretres pokretne i nepokretne imovine koju koriste navedene osobe izvršeni pretresi.

U pretresima je pronađeno šest stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, seuha zeljasta biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Nakon provedenih mjera i radnji, službenici policije će protiv navedenih osoba podnijeti izvješće o počinjenom kaznenom djelu iz čl. 238 Kaznenog zakona Federacije BiH 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' zbog postojanja osnova sumnje da su isti počinili navedeno kazneno djelo, navodi se iz Ureda za informiranje MUP-a ŽZH.