VELIKA ZAPLJENA ORUŽJA I DROGE Muškarac iz Mostara dobrovoljno predao i mobitel, količina opasnog oružja iznenadila

oružje i droga
MUP HNK

Pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) jučer su u poslijepodnevnim satima na širem području Mostara izveli operativnu akciju s ciljem suzbijanja nezakonite trgovine opojnim drogama te lišili slobode Z.A. iz Mostara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

oružje i droga

U okviru akcije izvršen je pretres objekta kojeg koristi Z.A, a koji se nalazi u naselju Kutilivač, grad Mostar.

oružje i droga

Prilikom pretresa pronađena je i uz potvrdu privremeno oduzeta puška s optikom 'Crvena zastava', puška 'M48A', automatska puška s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazi streljivo kalibra 7,62 mm, pištolj marke 'Mauser' s pripadajućim spremnikom i kutija s 20 komada streljiva, 11 komada praznih spremnika za streljivo; streljivo različitih kalibara (672 kom. x 7,62 mm; 227 kom. x 7,9 mm; karabinsko streljivo 38 kom.; manevarsko streljivo 68 kom. x 5,56 mm; manevarsko streljivo 80 kom. x 7,62 mm; manevarsko streljivo 25 kom. nepoznatog kalibra).

oružje i droga

Također, pronađena je puška s drvenim kundakom bez serijskog broja, lovačka puška s opasačem i pripadajućim streljivom od 20 komada, pištolj kalibra 7,62 mm s pripadajuća tri prazna spremnika i 159 komada streljiva, crna ručna bomba s oznakom na tijelu M93, tri komada praznih spremnika od automatske puške i streljivo različitih kalibara (42 kom. x 7,9 mm; 38 kom. x 7,62 mm i 4 kom. x 5,56 mm), priopćeno je iz Ureda za informiranje MUP-a HNŽ.

oružje i droga

Tijekom pretresa pronađena je i jedna mrvilica crne boje, dvije prozirne PVC vrećice s patentnim zatvaračem sa sadržajem nepoznate biljne materije koja podsjeća na opojnu drogu marihuanu, veća žuta prozirna vrećica, zavezana u čvor sa sadržajem nepoznate biljne materije koja podsjeća na opojnu drogu marihuanu, jedna digitalna vaga za precizno vaganje, kao i drugi pribor za pakiranje opojne droge.

oružje i droga

“Osumnjičeni je dobrovoljno predao jedan mobilni telefon, a nakon uhićenja, nad njim je izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ. O navedenim aktivnostima upoznat je postupajući županijski tužitelj Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije”, navedeno je iz Ureda za informiranje su iz MUP-a HNŽ.