UHVAĆENI NAKON 23 KAZNENA DJELA Osamnaestogodišnjak iz BiH organizirao bandu maloljetnih pljačkaša

Akcija kopi
ATV BANJALUKA/FACEBOOK/SCREENSHOOT

Cvjetin Gligić (18) iz Bijeljine, koji je uhićen u akciji "Kopi" zbog sumnje da je zajedno s više maloljetnika počinio 23 krađe, sproveden je u Okružno javno tužiteljstvo u Banjoj Luci, saznaje ATV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gligića će tijekom dana ispitati nadležni tužitelj koji će potom donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Ukrali i Mercedes

Kako saznajemo, osumnjičeni su uglavnom krali novac, nakit i vrijednije stvari iz parkiranih automobila. Najveću štetu počinili su u Bijeljini, gdje su ukrali automobil Mercedes kojim su se odvezli do Doboja, gdje ga je policija i pronašla. Nakon toga provalili su u pravoslavnu crkvu u Stanarima iz koje su odnijeli novac.

U Policijskoj upravi Banja Luka navode da su u okviru akcije „Kopi“ rasvijetljena 23 kaznena djela koja su počinjena na području Banje Luke, Doboja i Bijeljine.

Uhićen je C.G. zbog sumnje da je zajedno s više maloljetnika počinio 18 kaznenih djela teške krađe, zatim oštećenje i prisvajanje tuđe stvari te krađu. U Bijeljini je počinio tešku krađu, kao i na području općine Stanari. Materijalna šteta koja je prouzročena počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 115.500 KM, priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Ugrožavanje sigurnosti

Dodaje se da se osumnjičenom stavlja na teret i ugrožavanje sigurnosti, počinjeno na štetu maloljetnika, u cilju prikrivanja kaznenih djela za koja je osumnjičen.

Sve mjere i radnje poduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužitelja i tužitelja za maloljetnike Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.
Naglašavaju da se sve mjere i radnje prema maloljetnicima poduzimaju u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku.