UHIĆENE ČETIRI OSOBE U akciji 'Incitat' privremeno obustavljene transakcije u iznosu od 610.000 KM

SIPA
Ilustracija/FENA

U operativnoj akciji 'Incitat' privremeno su obustavljene transakcije u iznosu od 610.000 KM, a uhićene su i četiri osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu operativne akcije 'Incitat' policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su putem komercijalnih banaka izvršili privremenu obustavu transakcija u različitim valutama i udjelu u jednom investicijskom fondu u iznosu od 610.000 KM.

Četiri osobe su lišene slobode, nad njima će tijekom dana biti izvršena kriminalistička obrada i ispitivanje u svojstvu osumnjičenih, priopćeno je iz SIPA-e.

O daljnjem statusu osoba će odlučivati postupajući tužitelj županijskog Tužiteljstva Županije Sarajevo.

Pretresi poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari su još uvijek u tijeku, do sada je otkrivena i privremeno oduzeta veća količina poslovne dokumentacije, mobilni telefoni i računala. 

Postupajući u predmetu policijski službenici SIPA su županijskom Tužiteljstvu Županije Sarajevo podnijeli Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu te dopunu Izvještaju u okviru kojih su prijavljena četiri fizičke i jedna pravna osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela 'udruživanje radi činjenja kaznenih djela', 'zloupotreba položaja ili ovlaštenja' i 'pranje novca' propisana Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.