UHIĆEN NAKON TELEFONSKOG POZIVA Mladić iz BiH prijetio kako će dići u zrak policijsku postaju i školu

Policija
Ilustracija/FENA

Policija u Kalesiji privela je mladića (22) osumnjičenog za telefonske prijetnje postavljanjem eksploziva u policijsku stanicu i školu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TŽ i OKP PU Kalesija identificirali su osumnjičenu osobu i po nalogu dežurnog tužitelja lišili slobode A. A. (22), nastanjen u Kalesiji, nakon što je telefonski dežurnom službeniku u Policijskoj stanici Kalesija uputio ozbiljne prijetnje da će u zrak dići policijsku stanicu i školu u Kalesiji.

Evakuirani učenici i osoblje škole

Nakon upućene prijetnje policijski službenici SKP MUP-a TŽ i PU Kalesija su evakuirali osoblje i učenike u srednjoj i nekoliko osnovnih škola na području Kalesije, kao i zaposlene u policijskoj stanici, i obavili KDZ preglede, prilikom čega nisu pronađene eksplozivne ili zapaljive materije.

Nad osumnjičenom osobom obavljena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predan u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage zbog postojanja osnova sumnje da je A. A. počinio kazneno djelo 'ugrožavanje sigurnosti'.

Osumnjičeni će biti ispitan te će nadležnom sudu biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora, priopćeno je iz Tužiteljstva TŽ.