UGROŽENA SIGURNOST Pripreman atentat na bivšeg predsjednika Crne Gore

Milo Đukanović
Marko Marković/CROPIX

Bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, obavijestio je crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat, priopćeno je za crnogorski portal 'Vijesti', iz njegovog ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raniji predsjednik je dobio navedenu informaciju od određenih međunarodnih dužnosnika iz obavještajne zajednice i sa tom informacijom upoznao je državne organe", odgovoreno je iz Đukanovićevog ureda na pitanje je li ga je bilo tko iz sigurnosnog sektora obavijestio da mu je ugrožena sigurnost, odnosno, da se na njega priprema atentat.

Nije odgovoreno tko je i kada Đukanoviću prenio tu informaciju. Izvor blizak Đukanoviću rekao je da ga je visoki strani vojni dužnosnik sa Kosova obavijestio da organizirana kriminalna grupa iz jedne susjedne zemlje navodno planira izvršiti atentat, u sprezi sa sigurnosnim službama jedne druge susjedne zemlje.

"Shodno članku 18 Zakona o predsjedniku Crne Gore po prestanku funkcije Predsjednik ima pravo na stalno osobno osiguranje u skladu sa sigurnosnom procjenom koju utvrđuje nadležni organ, u skladu sa zakonom. U skladu sa pozitivnim propisima Agencija za nacionalnu sigurnost je nadležna za sačinjavanje izvještaja o sigurnosnoj procjeni o ugroženosti", priopćeno je iz Uprave policije.

Agencija je jučer popodne obavijestila Upravu policije da su dobili operativni podatak da se priprema ubojstvo bivšeg predsjednika države Mile Đukanovića.

"Iza ovih planova stoje oni kojima je propao projekat državnog udara prije nekoliko godina, koji nisu uspjeli sa projektima promjene granica, oni koji nastoje da potkopaju euroatlantsku budućnost Crne Gore i regije. Oni su ti koji su ubili bivšeg proeuropskog premijera Srbije, pokojnog Zorana Đinđića", napisao je bivši predsjednik Albanije Iljir Meta na Facebooku.