TREBINJE U nedavnoj nesreći život je izgubio 35-godišnjak, a policija još ne zna ni tko je vozio od supružnika

pijani vozač
Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u selu Jasen nedaleko od Trebinja prije sedam dana, život je izgubio mladi motociklist Dušan Kisa (35), koji je od posljedica ozljeda preminuo 17. srpnja. No, do današnjeg dana još nije utvrđeno tko je kriv za nesreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudaru su sudjelovali motocikl i mercedes kanadskih registarskih oznaka u kojem su se nalazili bračni par Matković.

Obitelj Dušana Kise ne može vjerovati da ni sedam dana nakon njegove smrti nikome nije određen pritvor te da su muž i žena još uvijek na slobodi. To su potvrdili u Okružnom tužiteljstvu Trebinje, jer se još uvijek radi vještačenje, pišu Nezavisne.

Policija je, prema informacijama iz tužiteljstva, na licu mjesta zatekla i ženu i muža koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju, što je pokazao alko-test, ali i kasniji nalazi koje je naložio dežurni tužitelj da se naprave.

"Supruga je na licu mjesta izjavila da je ona vozila, ali se još uvijek utvrđuju sve okolnosti, a vještačenje će utvrditi tko je zapravo bio vozač", rekli su u Okružnom tužiteljstvu Trebinje.

Svjesni su, kažu, i oni da se u Trebinju i na društvenim mrežama priča o tome kako je vozio muškarac, ali tužiteljstvo ne smije ništa prejudicirati, već postoje načini da se utvrdi činjenično stanje.

Obitelj preminulog Kise tvrdi da i oni znaju da u zakonu postoje odredbe koje omogućuju određivanje pritvora osumnjičenima, i to zbog toga što njihov boravak na slobodi može izazvati uznemirenost stanovništva, što se događa i u njihovoj obitelji, ali i šire. Stoga im preostaje samo da se nadaju da će pravda, iako ponekad spora, ipak biti dostižna.