TKO SU UHIĆENI MOSTARSKI ČUVARI? Jedan od njih je na listi za izbore, drugom nedavno zapaljen automobil

Uhićeni zatvorski čuvari u Mostaru
Ilustracija / FUP

Federalna uprava policije (FUP) danas je na području Mostara uhitila trojicu zatvorskih čuvara Kazneno-popravnog zatvora Mostar. Trojka je uhićena u operativno-taktičkoj operaciji 'Kavez 2', a optužena je za zlouporabu položaja i ovlasti te proizvodnju droge i stavljanje u promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sklopu navedene akcije, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih osoba, kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, vatreno oružje, telefonski aparati i kartice, kao drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih kaznenih djela", naveli su iz FUP-a.

Nije nepoznat policiji

Jedan od trojice uhićenih je Esmer Crnomerović koji je od ranije dobro poznat organima reda, a odnedavno i glasačima budući da se nalazi na listi 'Grade moj'. Na listi koju predvodi Sanel Kajan, Esmer Crnomerović se nalazi na broju 16. preko kojeg je planirao ući u Gradsko vijeće Grada Mostara. Crnomeroviću ovo nije prvi kontakt s politikom budući da ga se ranije dovodilo u vezu s Anelom Kljakom (NES), a Avaz je ranije tvrdio da ga je Kljako zaposlio prvo u Pošti, pa potom u KPZ Mostar. Također, pisalo se da je Esmer Crnomerović zajedno sa svojim bratom pratnja i zaštita Kljaki, kao i to da je u društvu prepoznat kao osoba sklona nemoralnim radnjama poput izborne krađe i ucjene.

Zatvorski čuvari Mostar

Crnomerović je još 2017. punio stupce crne kronike. Tada je, prema pisanju medija, s prijateljem napao dvojicu Dubrovčana koji su završili na CUM-u. Prema navodima MUP-a dvojica mladića iz Dubrovnika došla su u noći na nedjelju vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka u restoran kod benzinske crpke HIFA, gdje su ih napala dva muškarca. Udarali su ih pepeljarama, rukama i nogama. Mladići su zadobili potres mozga, otekline i druge ozljede te su prebačeni na odjel Hitne pomoći Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

U izjave za medije mladići iz Dubrovnika, čiji identitet nije otkriven, naveli su kako im je prišao jedan nasilnik nakon što su stigli u restoran, počeo ih psovati i nazvao ih ustašama. "Nakon toga me je više puta udario pepeljarom po glavi i gađao mobitelom koji je također zgrabio sa stola. Prijatelj mi je htio priskočiti u pomoć, ali drugi stariji napadač mu je prislonio pištolj na glavu i izustio: 'Bolje ti je nemoj!' I njega su tukli", ispričao je tada za hrvatske medije jedan od dvojice ogorčenih mladića.

Zapaljen automobil 

Drugi od uhićene trojke čiji je identitet poznat je Dalibor Tomas. 27-godišnji Tomas nije javno i medijski eksponiran kao problematična osoba, no kako izvori za hercegovina.info otkrivaju, njegov automobil marke 'Passat' zapaljen je početkom lipnja ispred zgrade u kojoj živi. Automobil je zapaljen usred noći, no unatoč brzo reakciji mostarskih vatrogasaca, automobil je pretrpio ogromnu materijalnu štetu.

Treći među uhićenima je Goran Belović (44), a on također nema, barem javnu, povijest nasilja ili kriminala.

Sva trojica su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te su predani nadležnom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.